https://www.gerb.bg/bg

САЩ и Великобритания призоваха гражданите си да напуснат Ливан

Снимка: EPA/Mohammed Badra

Посолствата на САЩ и Великобритания в Бейрут в четвъртък посъветваха гражданите си да напуснат Ливан, докато има налични търговски полети, докато граничното напрежение между Израел и Хизбула се засилва заради войната на Израел с терористичната група Хамас, която управлява ивицата Газа, пише Times of Israel.

И двете страни вече предупредиха своите граждани да не пътуват до Ливан.

Препоръчваме на гражданите на САЩ в Ливан да предприемат подходящи мерки за напускане на страната; в момента остават налични търговски полети„, се казва в изявление на американското посолство.

Подобно предупреждение беше издадено от британското посолство, в което се казваше: „Ако в момента сте в Ливан, препоръчваме ви да напуснете сега, докато остават налични търговски полети.

Британските граждани трябва да бъдат внимателни и да избягват зони, където може да се провеждат демонстрации„, се добавя в изявлението.

„Хизбула“ и съюзнически палестински фракции си разменят ежедневен трансграничен огън с Израел, след като на 7 октомври „Хамас“ започна масирана атака срещу Южен Израел, убивайки повече от 1400 души, предимно цивилни.

Безмилостните израелски удари срещу Газа оттогава са убили най-малко 3500 души, предимно цивилни, според здравни служители в територията, управлявана от „Хамас“.

Във вторник Държавният департамент на САЩ промени своите препоръки за пътуване до Ливан от ниво три на четири – най-високото налично ниво.

Той разреши на несъществения персонал на посолството и техните семейства да напуснат посолството в Бейрут, позовавайки се на непредвидимата ситуация със сигурността поради войната между Израел и „Хамас“.

Много арабски и западни страни вече насърчиха своите граждани да избягват пътуване до Ливан или да го напуснат, като Саудитска Арабия в сряда призова своите граждани да напуснат Ливан „незабавно“, а Кувейт също предупреди да не се пътува там.

Франция, Германия, Канада и Австралия също предупредиха гражданите си да не пътуват до Ливан, докато Испания посъветва да не пътуват по несъществени причини.

Трансграничното напрежение е отнело живота на най-малко 21 души в Ливан, според данни на Франс прес – предимно хора, идентифицирани от Израел като терористи, но също и трима цивилни, включително журналист от Ройтерс.

Най-малко трима души са убити от израелска страна при обстрели от Ливан.

От вторник, подобно на много арабски столици, демонстранти излязоха по улиците на Бейрут и неговите предградия, включително близо до американското и френското посолство, за да протестират срещу взрива в баптистката болница „Ал-Ахли“ в Газа в сряда вечерта.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

БСП-София не признава решенията на контролната комисия на партията...

Спасители предотвратиха масово давене на осем души на Черноморието

Зачестяват инцидентите по Черноморието. През почивните дни бурното море у...

РЗИ-Монтана установи замърсяване на водата в три села в община Берковица

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана е установила замърсяване...

Установиха отклонения в радиологичните показатели на водата в хасковското с. Бисер

Установени са отклонения в качеството на водата за питейно-битови...

Червено ниво за тероризъм до вторник в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че червеното...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg