https://www.gerb.bg/bg

Сърбия разби група за трафик на мигранти от България

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

В рамките на мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани деветима членове на организирана престъпна група за трафик на нелегални мигранти през границата с България, съобщи сръбският вестник „Телеграф“, цитиран от БГНЕС.

При операцията na сръбската полиция и прокуратурата е установено, че срещу такса от 300 до 1000 евро на човек трафикантите са помагали на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България, за да продължат към други страни от ЕС.

Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на нелегалната миграция, в сътрудничество с полицейското управление на град Враня в Южна Сърбия, Прокуратурата за организирана престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на (общините) Враня, Прешево и Сурдулица са задържани 9 членове на организирана престъпна група поради подозрение, че са извършили престъплението „незаконно преминаване на държавната граница и трафик на хора„, се казва в официално изявление.

По случая се издирва и още един 34-годишен мъж.

Трафикантите са помагали на нелегалните мигранти да преминават незаконно държавната граница между Република Сърбия и Република България с транспорт до Прешево, а след това до Белград, Суботица и Сомбор, с намерение за по-нататъшен транспорт до страни от Европейския съюз. Подозира се, че членовете на организираната престъпна група за периода от август до октомври 2022 г. са улеснили незаконното преминаване на държавната граница и транспортирането на 90 нелегални мигранти, като са разделили получените пари помежду си.

Заподозрените са задържани за срок до 48 часа и ще бъдат предадени на прокуратурата.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Евтим Милошев: Водата по морето е с отлично качество

Туризмът е лицето на нашата стана. Това заяви пред...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Томислав Дончев: Политическата система у нас е в дълбока криза

Политическата система в България е в дълбока криза. Необходим...

Николай Марков можел и без „Величие“, но няма да се оттегля

https://www.youtube.com/watch?v=DbevNyRZsxE&t=768s&pp=ygUEYnR2IA%3D%3D Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие"...

Пожар спря влаковете между Стара Загора и Казанлък (СНИМКИ)

Гори широколистна гора и ниска растителност

Столичните общинари мерят героизма да се строят и бутат паметници

По инициатива на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош...

Италианските вулкани Етна и Стромболи изригнаха, летището в Катания затворено

Италианският вулкан Етна и по-малкия вулкан Стромболи изригнаха, повишавайки нивата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg