https://www.gerb.bg/bg

С тактиката на „Вагнер“ руската армия губи жива сила

Снимка: Stock by Getty Images

Само за последните две седмици на февруари месец са потвърдени имената на още 1555 руснаци, които са загинали на фронта в Украйна.

Това съобщава руската редакция на BBC, която от началото на войната през февруари 2022 г. следи съвместно с „Медиазона“ и доброволци данните в Русия и на основата на официални и открити източници потвърждава нивото на загубите на руската армия. До този момент са потвърдени имената на 46 678 руски военни, които са загинали в инвазията.

Текущата динамика на бойните загуби на Русия, скочили рязко в последния месец, като цяло съответства на миналогодишната статистика по време на мащабното настъпление на руските сили в Донбас. Например, за две седмици през февруари 2023 г. са потвърдени имената на 1679 загинали, а сега те не са много по-малко.

Тъй като съобщенията за смъртни случаи на военни често достигат до роднините със закъснение, нарастването на загубите, които са регистрирани, се дължи отчасти на последиците от нападението над Авдеевка. Но има и потвърждения за по-късни загуби, свързани с опитите за развитие на настъплението на руските сили в Донецка и Луганска област.

Изрично руската редакция на BBC посочва, че броят загинали от над 46 хиляди са само онези загуби, които са успели да потвърдят от публични данни, а реалният брой на загиналите от руска страна (без военнослужещи от териториите на т.нар. ДНР и ЛНР), според наблюденията е вероятно двойно по-висок.

След проучване на публикуваните некролози и съобщения за издирвани членове на тъй наречените милиции на ЛНР и ДНР от проекта смятат, че до края на февруари около 23 200 бойци на самопровъзгласилите се „републики“ на Донбас може да са починали.

Така, според наблюденията, реалният брой на загиналите руски военни може да надхвърли 92 хиляди.

Руската армия все повече използва тактиката на групировката „Вагнер“ – вълноови атаки на малки щурмови групи в различни посоки. Този метод води до големи загуби в жива сила, но изтощава противника и намалява отбранителната мощ на украинската артилерия.

И сега, както и преди една година, най-големи загуби понасят доброволците, мобилизираните и затворниците, наети от колониите – общата тенденция продължава: две трети от всички убити са хора, които не са били свързани с армията преди инвазията.

В течение на две години 12 жени войници са загинали във войната – предимно лекари. Но в некролозите се съобщава много малко за обстоятелствата на тяхната смърт.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Великобритания се събужда с нова власт и нови победители

Действащият министър-председател Риши Сунак призна победата на Лейбъристите на...

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. „Сливница“

Осъдиха на шест години затвор шофьора, прегазил двама младежи...

Служебният кабинет представи обзор на внесените законопроекти

Служебното правителство е внесло общо 14 законопроекта в Народното...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg