https://www.gerb.bg/bg

С „малко шоу за хората“ ДПС представи листи без Пеевски

С думите „малко шоу да гледат хората„, казани от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ зад кадър, започна презентацията на водачите на листите на партията преди парламентарните избори на 4 април. Тя се оказа и начало на предизборната кампания на партията. Въпреки че официално кампанията започва от утре, излъчването на ДПС изобилстваше от графики с призив да се гласува за съответния номер в бюлетината.

За пореден път Карадайъ представи предстоящите избори като най-важните след 1989 г.

Ако тогава трябваше да победи демокрацията, сега трябва да се препотвърди тази победа. Тогава трябваше да се победи тоталитарното управление, сега авторитаризма, агресията и арогантността. Тогава трябваше да се зададе посоката, сега да се очертае хоризонтът, добави днес Карадайъ.

На събитието освен Карадайъ присъстваха част от водачите на листи. Партийните представителства в страната бяха събрани и показани чрез видеоконферентна връзка. Презентатор на водачите на листи бе самият Карадайъ, но тя започна с някои негови грешки, както и техническо несъответствие на обявяваните с представените на екрана. При всеки анонсиран водач на листа, Карадайъ призоваваше присъстващите да ръкопляскат. Освен биографични данни за водачите той информираше и за средната възраст на участниците в различните листи.

Не бе споменато или коментирано отсъствието от листите на партията на досегашния четирикратен народен представител Делян Пеевски. Според някои тълкувания целта е това да отвори път към явно участие на ДПС във властта, като направи партията по-приемлива без най-скандалния й депутат. Самата ДПС направи такава заявка преди месеци. Днес Карадайъ каза, че партията има план и кадри за ускорено развитие на страната. Поиска и да се спре войната между институциите, за да не се пренесе разделението и сред гражданите.

От настоящите депутати водачи на листи са Мустафа Карадайъ (Кърджали и Шумен), Халил Летифов (Благоевград и Стара Загора), Йордан Цонев (Враца), Станислав Анастасов (Видин), Хасан Адемов (Добрич), Джевдет Чакъров (Силистра), Джейхан Ибрямов (Търговище), Ерджан Ебатин (Варна), Бюрхан Абазов (Русе), Танер Али (Пловдив-град) Рамадан Аталай (Пловдив-област), Ахмед Ахмедов (Разград), Велислава Кръстева (Плевен) и Димитър Аврамов (Монтана), Хайри Садъков (Смолян)

Останалите водачи са евродепутатът Искра Михайлова (Пазарджик), бившият депутат Янко Янков, младежките лидери Сезгин Мехмед (Хасково), Мъстън Мъстънов (Велико Търново) и Севгин Али (Бургас), както и Хатидже Георгиева (Сливен), Боряна Методиева (Перник), Мелекбер Велева (Габрово), Рушен Риза (Ловеч), Стоян Стоянов (Кюстендил).

В 23-ти МИР в София води Таня Иванова, в 24-ти – Стоян Стоянов, в 25-и Райна Иванова, а в областта – Руслан Коларов.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тийнейджърка получи гърч след пушене на вейп в Пазарджик

15-годишно момиче е било прието в тежко състояние в...

Спасители предотвратиха масово давене на осем души на Черноморието

Зачестяват инцидентите по Черноморието. През почивните дни бурното море у...

Георги Георгиев пренася от СОС в НС уроците по местна власт

Георги Георгиев от ГЕРБ ще дава уроци на колегата...

Поскъпват повечето хранителните стоки на едро

Поскъпват по-голямата част от основните хранителни стоки, зеленчуци и...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

Риши Сунак подаде оставка

След съкрушителното поражение на консерваторите

„Национален сбор“ води на изборите във Франция, според exit poll

Крайнодясната партия "Национален сбор" (НС) на Марин льо Пен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg