https://www.gerb.bg/bg

РЗИ кани на среща ресторантьорите, те са благодарни, но искат и Кацаров да присъства

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват благодарност към директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за отправената покана да обсъди заедно с представители на българския бизнес „Спазването на противоепидемични мерки въведени със заповеди на министъра на здравеопазването на територията на гр. София и страната“.

Убедени сме, че за да се обсъждат на срещата и мерките „за страната“ на нея трябва да бъде и министърът на здравеопазването. Така организирана, оставаме с впечатлението, че става дума основно за София, но когато се работи на регионален принцип, това изключва получаването на подкрепа за бизнеса. Не приемаме никакво затваряне, но и при ограничаване трябва да ни компенсират, категорични са те.

За да бъде напълно продуктивна срещата и на масата да се поставят всички проблеми и гледни точки, задължително трябва да бъдат поканени министрите на туризма, финансите, икономиката и труда и социалната политика. Или техни представители, оторизирани да взимат решения, поясняват те.

Тяхното присъствие е наложително, за да стартират разговори за създаването на социално-икономически мерки. Въпреки че беше обявено, че са предвидени средства за такива, но те не могат да бъдат използвани преди да се актуализира бюджетът, до момента не е започнала работа, или поне ние не сме уведомени и не участваме, по създаването на програми за подкрепа на засегнатите бизнеси. Така, дори актуализацията да бъде приета от Народното събрание, ще отнеме поне месец преди да се стигне до изработването на конкретни механизми за компенсации на бизнеса и подкрепа за служителите. Според тях представителите на държавата и частния сектор отдавна е трябвало да са стартирали работа по разработването на тези програми и не бива да се губи повече ценно време. Защото в противен случай можем да изпаднем в ситуация, в която има средства, но да няма механизъм за тяхното използване по предназначение, поясняват те.

Вярваме, че ще се съобразите с това наше предложение, което смятаме за изключително разумно, и въпросните министри или техни представители ще бъдат поканени и ще присъстват на срещата в Гранд Хотел „Милениум“ на 18 август, заключват те.

Припомняме, на 10 август директорът на РЗИ Данчо Пенчев каза, че ще има ограничаване на дейността на заведенията в София – заради увеличаване на болните от коронавирус.

По-късно заведенията обвиниха в геноцид служебното правителство.

На 11 август ресторантьорите излязоха на протест и поискаха оставката на Кацаров.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Украйна отново атакува Крим

Не се разкриват допълнителни подробности

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

Даниел Митов: Митология е, че ДПС командва ГЕРБ

ГЕРБ се опитали да бъдат възрастният човек в стаята

Пхенян изстреля нова тактическа ракета

Напрежение на Корейския полуостров

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg