https://www.gerb.bg/bg

Руското разследване: Ил-76 е паднал от външно въздействие

Снимка: (архив) EPA

Катастрофата на Ил-76 е предизвикана от външно въздействие. Това показват данни от черните кутии, извлечени от разследващите в Русия. Новината съобщава държавната агенция ТАСС с позоваване на свои източници.

Данните от черната кутия изключват всички други възможни версии за катастрофата на Ил-76 и потвърждават, че самолетът е бил подложен на външно въздействие, тоест е бил свален във въздуха. Всичко е очевидно„, каза събеседникът на агенцията. Анализът на данните от черната кутия продължава, но работата е вече към своя край.

В цитата от правоохранителните органи няма посочване на източника на това външно въздействие, макар че в първото изречение да се посочва, че самолета Ил-76 е бил свален от украинските въоръжени сили.

Още на 26 януари, на втория ден от самата катастрофа, Руският следствен комитет, който е водещ в разследването на катастрофата, обяви, че украинска ракета, изстреляна от Харковска област, която не се намира изцяло под контрола на руската армия, е причината за катастрофата на самолета. Според руската версия с Ил-76 са превозвани десетки украински военнопленници, които са били подготвени за включване в договорен обмен с Киев. Русия твърди и че всички на борда на самолета, включително и 7-8 души персонал са загинали.

Между Украйна и Русия се разви и спор дали е имало предупреждение за навлизане на такъв хуманитарен авиорейс в чувствително въздушно пространство. Според Москва такова предупреждение е имало, направено е 15 минути преди самолета да навлезе в опасната територия, а Киев отрича.

Също така властите и военните в Киев призоваха да се проведе международно разследване на катастрофата, което Москва отхвърли като възможно това.

И до този момент Русия не е предоставила доказателства на Киев за това на борда на Ил-76 да са се намирали украински военнопленници с изключение на списък с имена, който обаче и бе публикуван неофициално от журналисти още в същия ден на катастрофата.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

Израел и „Хамас“ пред примирие, но с условия

Израел и "Хамас" изглежда са на ръба на рамково...

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

„Национален сбор“ води на изборите във Франция, според exit poll

Крайнодясната партия "Национален сбор" (НС) на Марин льо Пен...

Словакия вече разследва покушението срещу Фицо като терористична атака

Властите в Словакия преквалифицираха покушението срещу премиера Роберт Фицо...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg