https://www.gerb.bg/bg

Руският газ и нефт продължават да разделят ЕС (ВИДЕО)

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ различията си по въпроса дали да спрат да купуват нефт и газ от Русия, след като демонстрираха трансатлантическо единство в поредица от срещи на върха с Джо Байдън и след пламенния призив на украинския президент Володимир Зеленски за повече военна помощ за защита на страната му, обобщава в. „Гардиън“.

На третата среща на върха в един забързан дипломатически ден, който започна с извънредна среща на лидерите на НАТО, последвана от срещата на Г-7, лидерите на ЕС се срещнаха с президента на САЩ, за да обсъдят войната на Русия срещу Украйна.

Единственото най-важно нещо, което трябваше да направим на Запад, е да бъдем единни„, заяви Джо Байдън, пристигайки на срещата на върха на ЕС, която е първата, на която президент на САЩ присъства на заседание на Европейския съвет.

Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин се е опитвал да разбие НАТО „от самото начало“ и единството ще бъде от решаващо значение за спирането му. „Това е най-важното нещо, за да спрем този човек, който според нас вече е извършил военни престъпления„, каза президентът на САЩ.

Лидерите на ЕС трябваше да изслушат видеообръщение от Володимир Зеленски, четири седмици след избухването на войната, когато той им каза в конферентен разговор, че може да не го видят повече жив.

Заседанието на Европейския съвет беше натоварено със символика, но официалните лица потушиха разговорите за по-нататъшни санкции. Полша и Прибалтийските държави бяха водещи в искането за по-строги мерки срещу Русия, включително забрана за влизане на руски кораби и пътни превозни средства в ЕС.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки заяви, че ЕС трябва да „смаже“ Русия със санкции заради войната, която според него се е превърнала в „клане“. Позовавайки се на Съветския съюз, той заяви, че Русия се опитва „да възстанови „империята на злото“.

Министър-председателят на Латвия, Артурс Кришянис Кариниш, заяви, че енергийните санкции са „сериозна възможност“, която ЕС трябва да разгледа, като започне с петрола и въглищата.

Незабавните енергийни санкции са начин да спрем притока на пари в хазната на Путин“, каза той. „Всеки ден, в който отлагаме санкционирането на руската икономика, Русия запазва възможността да захранва военната си машина.“

https://www.youtube.com/watch?v=aXllnVHwMdw&t=5s
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кой е митрополит Даниил Видински – новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил - Атанас Трендафилов Николов, е роден на 2...

Служебният кабинет с равносметка за свършената работа

Служебното правителство с министър-председател Димитър Главчев представи отчет за...

Соня Колтуклиева: Поканих Марков и Михайлов на дебат, полковникът отказа!

Войната по върховете на младата партия "Величие" е факт....

Хусите са атакували 4 кораба около Йемен

Хусите от Йемен обявиха в понеделник, че са извършили...

Кола се преобърна в канавка в Шуменско, един е загинал

Един е загинал, след като кола се преобърна в...

„Бултюрк“: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Доган вече го няма. Периодът му приключи!". Това заяви пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg