https://www.gerb.bg/bg

Руски войски, били в Украйна, ще маршируват на Червения площад

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Участници в „специалната военна операция“ в Украйна ще участват в парада по случай 77-годишнината от победата във Великата отечествена война на Червения площад с най-новите БТР-и.

Това съобщава ТАСС, която проследява генералната репетиция на парада днес, продължила един час на знаковия московски площад.

Държавната агенция цитира диктора, който заявява, че десантчиците, които са участвали в специалната военна операция за защита на ДНР и ЛНР, са се движили в колоната от военна техника на БТР-МДМ „Ракушка“. Също така зрителите, дошли на репетицията, са ги посрещнали с аплодисменти, като са станали на крака в знак на уважение.

На тазгодишния парад няма да присъстват чуждестранни лидери и в него ще участват по-малко превозни средства, военна техника и хора, отколкото преди година.

Иначе сутрешната сводка на Министерство на отбраната на Руската федерация не съобщава за някакво сериозно движение по фронтовата линия.

Руските военни твърдят, че през нощта са нанесли удар по голямо струпване на военна техника, предоставена от САЩ и Европа, близо до железопътната гара Богодухов в Харковска област, като са унищожили 48 превозни средства и са убили 280 украински военни.

Изявата на говорителя на МО генерал-майор Игор Конашенков минава в изброяване на военните успехи на руската армия и поразените цели. Изброяване на превзети населени места няма.

През нощта руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 13 безпилотни летателни апарата, три ракети „Точка-У“ и девет снаряда от многоцелевата ракетна система „Смерч“ на украинските въоръжени сили (ВСУ). Свалените 13 украински безпилотни летателни апарата през нощта са от Николаевска област, както и край селищата Сигналное, Луганское, Красногоровка, Ясиноватое и Зугрес в Донецката народна република, Олхинское в Херсонска област и Чернещина в Харковска област.

Поразените три украински балистични ракети „Точка-У“ и деветте ракети „Смерч“ са били прихванати над град Изюм, Харковска област.

Ракетните войски и артилерията на сухопътните войски поразяват 240 цели на въоръжените сили на Украйна по време на специална операция през нощта – 44 командни пункта и 196 опорни пункта на украинските войски.

По традиция се дават данни и от началото на т.нар. „специална операция“ – руските въоръжени сили са унищожили общо 152 самолета, 112 хеликоптера, 762 безпилотни летателни апарата, 295 ракетни системи земя-въздух, 2895 танка и други бойни бронирани машини, 333 ракетни установки, 1364 единици полева артилерия и минохвъргачки и 2716 специални военни машини.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

Костадинов с оферта за управление с ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=YGX-K2zoEkE Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е готов на съвместно...

Св. Синод избира нов патриарх

Днес беше свикан патриаршески избирателен църковен събор за избор...

ДПС изключи и Джейхан Ибрямов

ПГ на ДПС остава с 44 депутати

Авария отново остави Перник на сухо

Ще бъде монтиран и спирателен кран

РЗИ-Монтана установи замърсяване на водата в три села в община Берковица

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана е установила замърсяване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg