https://www.gerb.bg/bg

Русия за ОДКС в Казахстан и американските военни от индианците до днес

Снимка: ЕПА/News24sofia.eu

С остър коментар излиза Министерството на външните работи на Русия към САЩ и по-точно на думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, който коментира изпращането на руска военна помощ в Казахстан, нужната от нея и предстоящите следващата седмица разговори НАТО – Русия за деескалация на напрежението в Източна Европа.

Руското външно министерство с позиция, която публикува на страницата си във фейсбук и Посолството на Русия у нас, отговаря на думите на Блинкън: „Един урок от близката история е, че веднъж влезли в къщата ти руснаците, понякога им е много трудно да си тръгнат.“

Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени. Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у „дома“ си тези неканени гости.“

В позицията се заявява и че действията на Руската федерация и ОДКС са легитимен отговор, вече е уведомена ООН, а позицията на Блинкън се определя като типична за него просташка шега за трагични събития, които се развиват в Казахстан.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън в интервю преди срещата НАТО – Русия, изрази загриженост, че ще е „много трудно“ да бъде издействано изтегляне на руските войски от Казахстан. Блинкън се усъмни и в необходимостта от разполагане на чуждестранни войски в Казахстан. Държавният секретар не разбира необходимостта на властите от външна помощ.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Съдът остави в ареста хакера „Емил Кюлев“

Съдът в неделя остави за постоянно в ареста хакера Теодор...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кремъл остана безмълвен след дебата Байдън – Тръмп

Русия няма коментар относно президентския дебат в САЩ между...

Кения се подготвя за нови протести въпреки отстъпките на президента

Кенийската полиция постави блокади по улиците, водещи към президентския...

САМО В News24sofia.eu! Старата мома Райна се разходи в Китай с нов нос и по гащи (СНИМКИ)

Фолкпевицата Райна втрещи света с потресаващ стил, видя Информационна...

Делян Пеевски: Премиерът на РСМ избра да погази европейските принципи

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg