https://www.gerb.bg/bg

Русия обявява за невалиден Договора за обикновените въоръжени сили в Европа?

Владимир Путин, снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков за свой официален представител при обсъжданията в парламента относно евентуалното денонсиране от Русия на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа, съобщава ТАСС.

Да бъде назначен заместник-министърът на външните работи Сергей Алексеевич Рябков за официален представител на президента на Руската федерация при разглеждането от двете камари на Федералното събрание на Руската федерация на въпроса за денонсирането на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа, подписан на 19 ноември 1990 г. в Париж„, гласи указ на Путин, публикуван днес.

Договорът беше подписан през 1990 г. и изменен през 1997 г. Страните от НАТО обаче не ратифицираха изменената му версия и вместо това продължиха да се придържат към разпоредбите от 1990 г., въз основа на баланса на конвенционалните оръжия между НАТО и Варшавския договор. В резултат на това Русия беше принудена да обяви мораториум върху прилагането на условията на договора през 2007 г., припомня ТАСС.

На 11 март 2015 г. Русия преустанови участието си в заседанията на Съвместната съвещателна група по Договора и оттогава интересите ѝ се представляват от Беларус.

Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа въвежда ограничения за броя на тежките оръжия, които могат да бъдат разполагани на Стария континент, т.е. на танкове, бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Повдигнаха обвинение на участник в схема за телефонни измами

Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д....

ЕК въвежда временни мита върху китайските електромобили

Временни наказателни мита в размер на между 17,4 и...

Румъния обяви дати за президентски и парламентарни избори

Управляващата коалиция в Румъния, състояща се от ляво ориентираните...

Пожар обгази две деца в Монтана

Две деца пострадаха при пожар в жилищен блок в...

Си Дзинпин и Путин затягат редиците в ШОС

Президентът на Китай Си Дзинпин заяви пред регионалния икономически...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Андрей Гюров не декларирал участие в НПО и дружество с ограничена отговорност

Антикорупционната комисия обяви мотиви за решението си, че подуправителят на...

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

ДПС се сбира на Централен съвет, но в Сараите?

Структури на ДПС все повече настояват за свикване на...

Силни бури и наводнения взеха 7 жертви в Швейцария и Франция (СНИМКИ)

Четирима души загинаха, а други двама са в неизвестност...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg