https://www.gerb.bg/bg

Русия обвини НАТО, че се завръща към Студената война

Снимка: iStock by Getty Images

Мащабът на ученията на НАТО Steadfast Defender 2024 бележи „неотменимо завръщане“ на Алианса към схемите от Студената война. Това заяи заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, цитиран от „Ройтерс“.

В четвъртък НАТО обяви, че започва най-голямото си учение от Студената война насам, в което ще вземат участие около 90 000 войници. То цели да оттренира как американските войски могат да подсилят европейските си съюзници в страните, граничещи с Русия и на източния фланг на Алианса, в случай че избухне конфликт с „почти равеностоен“ противник.

Тези учения са още един елемент от хибридната война, отприщена от Запада срещу Русия„, подчерта Грушко.

Учение от такъв мащаб бележи окончателното и неотменимо завръщане на НАТО към схемите от Студената война, когато процесът на военно планиране, ресурсите и инфраструктурата се подготвяха за конфронтация с Русия„.

НАТО не спомена името на Русия в изявлението си. Неговият основен стратегически документ обаче определя именно Москва като най-значимата и пряка заплаха за сигурността на страните членки на Алианса.

Русия предприе инвазията си в Украйна през февруари 2022 г. Киев и неговите западни съюзници я определиха като непровокирано империалистично заграбване на земя.

Оттогава Москва често обвинява „колективния Запад“, че води „хибридна война“ срещу Русия, като подкрепя Украйна чрез финансова и военна помощ.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Земетресение от 7 по Рихтер удари Перу

Издадено е предупреждение за цунами

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

Главният мюфтия поздрави Делян Пеевски за изборните резултати

Главният мюфтия Мустафа Хаджи поздрави Делян Пеевски, председател на...

Един мигрант е в тежко състояние след катастрофата край Ямбол

Един от мигрантите, пътувал в джипа, който катастрофира край...

Двама кандидати се отказват от президентската надпревара в Иран

Двама твърдолинейни кандидати се отказаха от президентските избори в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg