https://www.gerb.bg/bg

Русия не гони срокове, а резултати

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнени, като Русия не си поставя срокове за това.

Тези думи на секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушевв интервю за Argumenty i Fakty цитират тази сутрин руските държавни агенции

Ние не преследваме крайни срокове„, казва Патрушев и обяснява, че всички цели, поставени от руския президент, ще бъдат изпълнени, тъй като „не може да бъде дрогояче, тъй като истината, включително историческата, е на наша страна„.

Също така Патрушев обяснява, че съдбата на Украйна ще бъде определена от хората, които живеят на нейна територия и уверява „че нашата страна (Русия, бел.ред.) никога не е определяла съдбата на суверенни държави„.

ТАСС припомня думите на Патрушев от 26 април, че Украйна може да се разпадне на няколко държави, като това би било следствие единствено от политиката на Вашингтон и Киев.

Тазсутрешната сводка на руските военни говори за поразяване на склад за боеприпаси, където е имало голямо количество американски гаубици М-777 и високопрецизни ракети с въздушно базиране. Мястото на удара е село Раздоловка, като информацията за него при изброяване се дава от говорителя на руското МО Игор Конашенков.

За последните 24 часа руските ракети са поразили: три контролни пункта, 36 района на съсредоточаване на жива сила и военна техника на ВСУ, самоходен артилерийски дивизион на 14-а механизирана бригада край селището Соледар, както и шест склада за боеприпаси в районите на Минковка, Бахмут, Николаевка, Спорное и Красный Лиман в Донецката народна република, включително един голям склад за 155-милиметрови снаряди за американски гаубици М-777 в Раздоловка.

Освен това руските военни са свалили украински самолет МиГ-29 близо до Краматорск в ДНР, казва в продължаващо изброяване Конашенков.

По негови данни в резултат на тези въздушни удари са били унищожени над 210 украински военни, били са извадени от строя 31 единици военна техника, а руските сили за противовъздушна отбрана са свалили пет безпилотни летателни апарата и са прехванали четири украински многоцелеви ракети „Смерч“ в Харковска област.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Русия: С новата военна помощ САЩ удължават войната

Вероятно лейбъристите ще спечелят убедително

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg