https://www.gerb.bg/bg

Русия издава временни лични карти на лица без гражданство

Министерството на вътрешните работи на Русия ще издава временни лични карти на лицата без гражданство под формата на карта с чип, съдържаща електронно изображение на лицето и пръстовите му отпечатъци. Това гласи текстът на ведомствена заповед, с която се запозна ТАСС.

Да се ​​одобри процедурата за използване от държавните органи на временна лична карта на лице без гражданство в Руската федерация под формата на карта с електронен носител на информация за идентифициране на лице без гражданство, използващо биометрични лични данни„, се казва в документа.

Освен това документът ще съдържа и други лични данни, записани на електронен носител, както и съдържащи се в цифров идентификатор (QR код).

Временна лична карта (материален носител) за идентифициране на лице без гражданство може да се използва в продължение на 10 години от датата на записване на биометрични лични данни на електронен носител на данни„, се казва в документа.

Освен това, съгласно заповедта на Министерството на вътрешните работи на Русия, разрешение за пребиваване ще бъде издадено под формата на карта с електронен носител на данни, съдържащ биометрични лични данни.

В Русия на 24 август 2021 г. влязоха в сила изменения в закона, които позволяват на лица, които се намират в Руската федерация по различни причини с нерегламентиран правен статут, временна лична карта на лице без гражданство. Според Валентина Казакова, началник на Главното управление по въпросите на миграцията на Министерството на вътрешните работи на Русия, 400 лица без гражданство в Русия са получили временна лична карта за три месеца.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Русия въвежда задължителни медицински прегледи и пръстови отпечатъци за чужденци в правила, които вече предизвикаха остра съпротива.

Съгласно закона ще се изискват обстойни медицински прегледи на всеки три месеца, започвайки от началото на следващата година, включително кръвни изследвания и рентгенови снимки или компютърна томография за някои.

Руското външно министерство в Москва уточни, че щяло да иска „благоприятни условия“ за чуждестранните представители на медиите и техните семейства.

Всеки, който откаже да се съобрази, рискува да му бъдат отнети разрешителните за работа.

Правилата важат за всички чужденци и членове на техните семейства, включително деца на 6 и повече години.

Руските власти твърдят, че новата процедура била здравна мярка, която щяла да бъде от полза за страната.

Но руският вестник „Новая газета“, който е критичен Кремъл, попита дали наистина става въпрос за дискриминация.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

БСП и ИТН „засекретиха“ позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО

Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър...

Алисия страда по забрадката на баба си (СНИМКА)

Фолкдивата Алисия си спомня с носталгия за забрадката на...

До 6 години затвор грозят хакера „Емил Кюлев“

В повечето случаи Кюлев е действал сам

Орбан: Не съм в положение да посреднича между Украйна и Русия

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не е в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg