https://www.gerb.bg/bg

Румен Радев настоя за работа за децата, министри не уважиха инициативата му

Въпреки отсъствието на поканените от мен министри специално по отношение на децата ни, трябва да работим в една посока.

Това заяви президентът Румен Радев при представянето на уеб платформата на Националната инициатива „Спортувай с президента“ в резиденция „Бояна“.

Радев поздрави децата за Международния ден на детето и пожела щастлив празник на всяко едно дете. Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза държавният глава.

По думите му бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия и икономика, но и на хората, които се подготвят за това бъдеще. Това означава масов спорт, физическа активност, патриотично възпитание и своеобразен начин на живот.

Обездвижването сред младите хора на България се превръща във все по-значимо предизвикателство и спортът се свързва преди всичко с физическо развитие. Младите хора в епохите на социалните мрежи все още не обръщат нужното внимание на спорта, но спортът е нещо много повече от физическо развитие, изтъкна Румен Радев.

Той посочи, че спортът развива бързина, концентрация, гъвкавост на мисълта, обединява хората, народите, носи и мир. Спортът калява психиката и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на агресията сред децата, дава здраве и може да намали разходите за здравеопазване, подчерта Радев.

За съжаление условията за масов спорт все още са далеч от желаното и като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни съоръжения и занимания, отбеляза Румен Радев.

Целта на инициативата „Спортувай с президента“ е да спомага за развитието и мотивацията на децата ни да спортуват, както и да съдейства за развитието на масовия детски спорт в България.

Каузата изисква лична и обществена ангажираност. Само с обединените институции, ще можем да спомогнем за по-голяма физическа активност и по-добър социален статус на нашите деца, за да можем да им осигурим по-добро бъдеще на тях и на България, завърши словото си президентът Румен Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова иска всички деца да имат равен старт независимо от тяхното положение и социален статус.

Всички заедно трябва да мислим как растат децата ни здрави и да имаме онези хубави спортни постижения, за които мечтаем, каза още тя.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. „Сливница“

Осъдиха на шест години затвор шофьора, прегазил двама младежи...

Русия: С новата военна помощ САЩ удължават войната

Вероятно лейбъристите ще спечелят убедително

Георги Георгиев пренася от СОС в НС уроците по местна власт

Георги Георгиев от ГЕРБ ще дава уроци на колегата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg