https://www.gerb.bg/bg

Румен Петков поздрави Елеонора Митрофанова по случай 8 март

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, съобщават от пресцентъра на партията. Той й честити 8 март, с пожеланието за мир и щастие на всички жени по света.

В рамките на провелата се среща Петков изрази позиция, че България незаслужено е поставена в списъка на неприятелските държави на Руската федерация. Според него поставянето на България в този списък не отговаря на настроенията в страната. Политикът подчерта, че отношенията в исторически план между държави и акцентира, че пред тях стои голямо и светло бъдеще.

В отговор на настояване от Петков за гаранции за постоянно качествено обслужване на АЕЦ „Козлодуй“, в това число и потенциална необходимост от резервни части, той получи уверението от Митрофанова, че Русия прави всичко възможно за регулярни доставки. Положителен бе отговорът от дипломата и за регулярни доставки на газ за държавата ни.

Председателят на АБВ изрази принципната, че санкциите срещу Русия са вредни и няма да доведат до разрешаване на проблема. По думите на Румен Петков затварянето на въздушното ни пространство, създаде огромни трудности, в т. ч. и финансови, на 3500 руски туристи, да се върнат в страната си. В същото време той приветства хода на българското Министерство на туризма да се гарантира достъп на един руски самолет, макар, че той прибра ограничен брой туристи.

Петков бе категоричен също, че българското правителство не е разрешавало износ на оръжие за Украйна. Преди месец още той постави въпроса за неконтролирано зарязаното от САЩ оръжие в Афганистан, но и за други възможни купувачи. Упрекът по никакъв начин не може да бъде отправен към българското правителство, подчерта председателят на АБВ.

В срещата си с руския посланик Елеонора Митрофанова Румен Петков настоя за обективна институционално информация по новината от Русия за действаща военно-биологична програма в Украйна, финансирана от Съединените щати, по която са създавани биологични оръжия. По думите му този въпрос силно тревожи българското общество, както и цяла Европа, защото засяга сигурността на гражданите и може да има далеч по-сериозни последици от COVID-19.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ФСБ разказва за заплахи от НАТО руски пилот да отвлече Ту-22М3 с ядрено оръжие на борда

Центърът за връзка с обществеността на Федералната служба по...

Убийство на крайбрежната алея в „Слънчев бряг“

Криминално проявен намушка смъртоносно с нож мъж в к.к....

Ердоган иска затопляне на отношенията със Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган в неделя повтори желанието си...

Лявата коалиция печели изборите във Франция

Новият народен фронт, представляващ коалиция от леви партии във...

Русия изключва връщане в Съвета на Европа

Идеята за връщане на Русия в Съвета на Европа...

Китай – следващата важна визита на Орбан

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан пристигна в Пекин в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ....

Шестима арестувани след религиозното събитие в Индия

Индийската полиция съобщи в четвъртък, че е арестувала шестима...

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

Китай предупреди за по-горещи топлинни вълни и по-интензивни проливни дъждове

Китай е изправен пред по-горещи и продължителни топлинни вълни,...

ЕК въвежда временни мита върху китайските електромобили

Временни наказателни мита в размер на между 17,4 и...

ДСБ към ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да съставим „технически кабинет“

Това е част от предложението, което те отправят към ПП-ДБ

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg