https://www.gerb.bg/bg

Реформата в руската армия – Москва се мобилизира за след войната в Украйна

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще бъде сериозно затруднен да постигне заявената цел – да увеличи числеността на въоръжените сили до 1.5 млн. войници и да възстанови някои от организационните структури, съществували по съветско време.

Плановете на Русия да изгради нова армия обсъжда в ежедневната си сводка за войната в Украйна британското военно разузнаване.

Плановете на Шойгу са сигнал, че руското ръководство е много вероятно да преценява, че повишената неядрена военна заплаха ще продължи много години след настоящата война с Украйна„, посочват британските военни.

Въпреки това е много вероятно Русия да срещне трудности с осигуряването на персонал и оборудване за планираното разширяване„, пише военното разузнаване на Обединеното кралство. Този скептицизъм се споделя и от много от независими наблюдатели.

Британските разузнавачи припомнят обявения от Шойгу план да увеличи числеността на армията до един милион и половина души между 2023 и 2026 г. Това е увеличение е с 11% спрямо обявеното само преди няколко месеца увеличение на числеността на персонала, но по финансови данни според бюджета за заплати на военните – до 1,35 милиона души.

Шойгу обяви и възстановяването на Московския и Ленинградския военни окръзи, което, както посочва британското военно ведомство, означава „частично връщане към съветската организация на силите в Западна Русия„. Планира се и създаването на нов армейски корпус в Карелия, близо до финландската граница.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Реформатор води на изборите в Иран

Това показват предварителните данни

Фицо искал да е с Орбан при Путин

Словашкият министър-председател Роберт Фицо заяви, че би се присъединил...

Губернаторът на Масачузетс зове Байдън да се откаже

В открита петиция се намеква за нов кандидат

Тръмп иска имунитет и по делото във Флорида

Съдебни проблеми за бившия президент

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Русия харесаха Даниил Видински за патриарх на България (СНИМКИ)

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква (БПЦ)...

Повдигнаха обвинение на участник в схема за телефонни измами

Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д....

Симеон Дянков очаква кабинет на Росен Желязков с първия мандат

Моята прогноза е, че Росен Желязков ще бъде кандидат...

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

Иран не успя да си избере президент на първи тур

Масуд Пезешкиан печели над 10 милиона гласа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg