https://www.gerb.bg/bg

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NEWS24sofia.eu! Полицейската акция „Бяло“ удари знакови дилъри на Мирката и Йоско Костинбродския

Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, снимка: архив БГНЕС

Проведената мащабна полицейска акция „Бяло“, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Иван Демерджиев и проведена в цялата страна с участието на близо 3000 антимафиоти, е ударила тежко наркоструктурите на позабравения люлински наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката и на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, научи Информационна агенция News24sofia.eu от свои източници от ъндърграунда.

В рамките на спецоперацията, която ще продължи до края на седмицата, бяха арестувани 56 дилъри на дрога и обискирани над 150 обекта – нощни заведения, офиси и частни домове. Антимафиотите разбиха и три наркооранжерии за отглеждане на марихуана – в село Томпсън край Своге, както и в софийските села Равно поле и Мировяне.

Според запознати две от фабриките за марихуана – в село Томпсън и в Равно поле, са били собственост на люлинския наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката. Той нашумя преди 15 г. като бос №1 на дрогата в ж.к. „Люлин“ и основен враг на страховитата Банда на Чуковете, ръководена от впоследствие безследно изчезналия Христо Вартерян – Ицо Исуса.

Мирката също напусна страната, за да се спаси от арест – установи се в Нидерландия, където откри няколко оранжерии за марихуана.

Тази пролет властите в Нидерландия са ударили всички оранжерии на Мирослав Пелтеков в ниската земя и той е бил принуден да се прибере в България скоропостижно, тъй като попаднал в полезрението на местните полицейски служби. След завръщането си у нас Мирката инвестирал в няколко наркооранжерии край София – две от тях са разбитите при акция „Бяло“ ферми за марихуана в Равно поле и в село Томпсън. В наркооранжериите са закопчани шестима мъже, а от прокуратурата обявиха, че сред задържаните има и свързани лица с т. нар. „Люлинска група“, вероятно визирайки структурите на Мирослав Пелтеков.

Сред атакуваните в акция „Бяло“ дилъри на наркотици в София са били и наркоразпространители от свитата на люлинския бандит Весо Телото.

Веселин Ермалаев – Весо Телото отскоро контролира значителен дял от бизнеса с дрога в София и се придвижва с половин дузина въоръжени охранители. Според оперативна информация, Весо Телото работи под шапката на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския и често му гостува в село Безден. Йоско Костинбродския не е бил сред мишените на акция „Бяло“, но няколко от хората му в София са били посетени от полицията. Те били задържани за справка, но освободени по-късно, тъй като при обиски в домовете им не било открито нищо незаконно.

Проведената акция „Бяло“ е първата съвместна мащабна операция на прокуратурата и МВР през последните 2 години. След като вътрешното министерство беше поето от Бойко Рашков в края на 2020 г., връзките между МВР и държавното обвинение рязко бяха скъсани. В резултат наркотърговията в страната разцъфтя до невиждани мащаби. Новият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев съумя да намери общ език с прокуратурата, макар все още между двете институции да тлее напрежение.

Безспорно най-скандалният и любопитен случай от проведената полицейска операция „Бяло“ е арестът на 17-годишен ученик от пловдивското училище „Никола Вапцаров“ в квартал „Гагарин“.
Тийнейджърът е бил задържан от полицаи в класната стая на 11 „в“ клас по време на голямото междучасие. При обиск в джобовете му са намерени 21 хапчета екстази, 20 грама марихуана, електронна везна и 850 лева. Ученикът признал, че пласира дрога на съучениците си. Твърди се, че сигнал срещу младежа бил подаден седмица по-рано от негова учителка. В Добрич пък в рамките на полицейската операция беше спипан дилър на синтетична дрога, у когото бяха намерени над 50 000 лева и 20 000 евро.Подът на едната стая не стигна, за да наредим и опишем конфискуваните банкноти“, твърдят от полицията.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския генерал Радев

Служебният премиер Димитър Главчев няма представа какво е смутило,...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Запали се железопътен мост край Ванкувър

Запали се частично изведена от експлоатация железопътна естакада край...

Задържаха криминално проявени мъже след кражба и грабеж в София

Двама криминално проявени мъже са задържани след кражба на...

Съдът върна в ареста обвиняемия по аферата „Митници“ Марин Димитров

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно

Красимир Каракачанов, ВМРО: РСМ се възползва от политическата нестабилност у нас

Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. България...

Делото за убийството на Евгения Владимирова продължава наесен

Апелативният съд в София отложи делото за убийството на...

Румен Радев отново забърза консултациите с партиите

Държавният глава Румен Радев определи графика на консултациите с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg