https://www.gerb.bg/bg

Рашков ще каже за грабежа на „Ломско шосе“, като хване престъпниците (ВИДЕО)

Снимка: архив БГНЕС

Аз и да има нещо, което е разпредено на органите на МВР няма да го кажа, защото случаят се разследва. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в ресорната парламентарна комисия за въоръжения грабеж на бул. „Ломско шосе“ в столицата.

Преди да дойда тук, в Комисията по вътрешна сигурност и обществен, имаше оглед и МВР ще извърши каквото трябва. Ако установим и задържим лицата, тогава бихме могли да кажем, че случаят е решен успешно„, уточни Рашков.

За недоволството на синдикатите от реформата на МВР, Рашков отбеляза, че днес изтича срока, в който синдикатите, на които било връчен екземпляр от идеите за промени в Закона на МВР да направят предложения. До идването ми тук нямаме писмени предложения от страна на синдикатите. Въпросът е, че има съгласие от по-голяма част от служителите на пожарната да се направи реформата в МВР, изтъкна силовият министър.

Според него това е един добър проект и ако бъде реализиран, ще бъде много добре. Поведението на синдикатите е идентично както по проекта за промяна в Закона за МВР, както и по други проекти. Трябва да има във всяко нещо, включително и в тон на инициативата някакъв разговор, обясни Бойко Рашков.

Рашков има огромното желание да удвои заплатите на СФСМВР, но в момента нямало как да стане. Дори да намалим състава на МВР, пак няма да има средства за месечните възнаграждение на полицаите. Много се надяваме това да стане от ръководството на правителството, след като дойде време за актуализацията на бюджета, подчерта министърът.

МВР не мисли само за компютърните специалисти във ведомството, като на тях също трябвало да бъдат увеличени заплатите. Те били важни за Рашков заради дигитализацията, която могат да направят.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия: Политиката на НАТО спрямо Украйна е обречена на провал

Политиката, която страните от НАТО провеждат спрямо Украйна, е...

Тийнейджърка получи гърч след пушене на вейп в Пазарджик

15-годишно момиче е било прието в тежко състояние в...

Един мигрант е в тежко състояние след катастрофата край Ямбол

Един от мигрантите, пътувал в джипа, който катастрофира край...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg