https://www.gerb.bg/bg

Радев към младежите от Рояк: Давате ни вяра, че живеем в хуманно и солидарно общество

Снимка: архив БГНЕС

Румен Радев връчи Почетния знак на президента на младежите, спасили възрастни хора при пожара в Дома за възрастни хора „Топъл дом“ в село Рояк.

Вие не само дадохте пример за гражданска доблест, но и с вашата самоотвержена постъпка ни давате вярата, че живеем в хуманно и солидарно общество, в което човешкият живот е висша ценност, че с такива млади хора като вас България има достойно бъдеще, заяви държавният глава на церемонията, състояла се в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

При инцидента на 22 ноември в старческия дом загинаха 9 души, но 48 други бяха спасени с помощта и на четирите 15-годишни момчета – Октай Шабан, Мерт Гюргелиев, Фуркан Фикретов и Селим Селимов.

Днешната церемония е израз на признателност на цялото ни общество за вашата смелост и човечност. Гордеем се с вас!„, подчерта президентът, като посочи, че самоотвержената намеса на младежите е променила хода на трагедията, когато те са влезли без страх и колебание в горящата сграда на Дома за възрастни хора, за да спасят живот.

Радев цитира поговорката, според която, за да се отгледа и възпита човек, е необходимо цяло село. „Родителите, семейството, съседите, приятелите, близките, учителите – това е здравата среда, в която се учиш да бъдеш човек и зад вашата достойна постъпка стоят всички тези хора от село Рояк“, обърна се президентът към присъстващите на церемонията, сред които бяха родителите на младежите, техният класен ръководител и кметът на Дългопол.

„Благодаря на всички вас, че сте отгледали и възпитали достойни граждани на Република България! Благодаря ви, че всички вие заедно преди един месец написахте истинска история за човечност и съпричастност!“, изтъкна президентът и пожела на младежите да работят и да се учат упорито, за да постигнат мечтата си да станат пожарникари и полицаи и така да се грижат за сигурността, здравето и живота на другите.

На церемонията държавният глава подари и нови книги за читалището в село Рояк.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж ограби игрална зала в Перник

Крадецът задигнал 5000 лева

Драми в ДПС. Партийни структури скочиха на Делян Пеевски. Молят Доган да се намеси (ДОКУМЕНТИ)

ДПС не е ЕООД и никой не може да го прибира в портфейла си, категорични са депесари

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за шофьора, прегазил младеж и девойка в София

Прокуратурата поиска 10 години затвор за шофьора, причинил смъртта...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg