https://www.gerb.bg/bg

Путин нареди на ФСБ да охранява Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който прехвърли охраната на Кримския мост на Федералната служба за сигурност (ФСБ), писа Би Би Си.

Да се възложи на Федералната служба за сигурност на Руската федерация правомощието да организира и координира мерките за защита на транспортния преход през Керченския проток, енергийния мост на електропреносната мрежа Руска федерация-Кримски полуостров и главния газопровод Краснодарски край-Крим по време на експлоатацията им„, се казва в документа, публикуван на сайта на Кремъл.

Според публични данни преди това голяма руска извънведомствена агенция за сигурност е осигурявала охраната на моста.

Припомняме, че рано тази сутрин камион с експлозиви се взриви при преминаване през моста, като при взрива са загинали трима души и възникна пожар в преминаващ в съседство товарен влак с цистерни с петрони продукти. В резултат на експлозията се сринаха две секции от едното пътно платно, но другото платно, както и железопътното трасе не са пострадали.

Ръководителят на региона също така добави, че фериботът „Керч-2“ ще започне работа след два часа, за товарния транспорт се препоръчва да го използва него вместо Кримския мост. По-рано Аксьонов съобщи, че до края на деня се планира да се пусне и железопътното движение по моста.

Полицията е установила, че камионът, за който се предплага, че е предизвикал взрива е собственост на Самир Юсубов, който обаче твърди, че не го е управлявал в момента на взрива. Камионът само се водел на негово име, но с него работил чичо му, а самият Юсубов в момента е извън Русия. В дома на близките му, който се намира някъде в Краснодарския край в Южна Русия се извършва обиск. Юсубов твърди пред канала в „Телеграм“ Baza, че няма нищо общо с взрива.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

През 2023 година средната цена за наем на декар земеделска земя е 62 лв.

През 2023 година средната цена за наем/аренда на един...

С четири оръжия е стреляно в „Модерно предградие“, задържаните са трима

В близост до местопрестъплението е захвърлен незаконен пистолет - газов, но преправен на боен, съобщи Калин Георгиев

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Колумбийските власти арестуваха престъпник, издирван от Венецуела и Чили

Колумбийската полиция арестува един от основателите на Tren de...

Адвокат на Тръмп оспорва присъдата в Ню Йорк с решението на върховния съд

Адвокат на бившия президент Доналд Тръмп се опитва да...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg