https://www.gerb.bg/bg

Путин: Хвалещият се с хуманност Запад не трябва да налага санкции в пандемия

Снимка/източник: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин критикува западните страни в четвъртък, подчертавайки, че страните, които се хвалят с хуманната си реакция“ на пандемията, трябва да се въздържат от налагане на санкции срещу други държави, тъй като санкциите възпрепятстват способността им да реагират на кризата.

На въпрос, кой е главният виновник за пандемията COVID-19, Путин заяви, че „посочването с пръст“ е грешен подход, въпреки че „някои от западните страни правят това и подчерта, че светът трябва да действа заедно и да се справи съвместно със здравната криза.

Отговаряйки на въпрос дали руското разузнаване има някаква информация за „истинския произход“, Путин се пошегува, че „им е дал някои указания“, но добави, че не е в състояние да сподели нито констатации в момента.

Русия никога не се е намесвала във вътрешните работи на „великата нация САЩ“, обясни Путин, попитан дали „руски хакери“ са участвали в президентските избори в САЩ.

Путин е уверен, че външни лица ще се опитат да се намесят в руските избори през 2021 г., но Русия се готви за това.

Разбира се, те ще се опитат да се намесят, те правят това през цялото време. И не само на нашите избори, практически по целия свят. Това е глобална политика – както бази по света, така и намеса по света. Ние знаем това, подготвяме се за това.

Русия вече е безпрецедентно отворена за наблюдатели на избори и ще засили тази област, за да постигне основното – уважението на гражданите към изборните резултати.

Разбира се, ние сме отворени за сътрудничество с нашите партньори, отворени за международни наблюдатели, вероятно изобщо няма такава откритост никъде по света, отбеляза той, като също така обърна внимание на разширяването на възможността за наблюдение на избори за представители на руски обществени организации, партии и средства за масова информация.

Несъмнено ще изградим тази област от нашата работа, за да постигнем основното. И най-важното е, че самите граждани на страната ни са уверени, че изборите се провеждат открито, прозрачно и резултатите от тях заслужават уважение.

Руски хакери никога не са се намесвали, това са диви предположения, целящи да нарушат двустранните отношения със САЩ. Путин се надява, че Байдън ще реши проблемите в отношенията на САЩ с Русия.

Относно отравянето на Навални, според руския президент, „информационната война продължава„. Навални е „подкрепен“ от разузнавателните агенции на САЩ, според руското разузнаване. Целият инцидент с Навални служи само за „легитимиране на материали, предоставени от американските агенции„.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Евтим Милошев: Водата по морето е с отлично качество

Туризмът е лицето на нашата стана. Това заяви пред...

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

"Възраждане" разговарят с въображаеми фактори

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Италианските вулкани Етна и Стромболи изригнаха, летището в Катания затворено

Италианският вулкан Етна и по-малкия вулкан Стромболи изригнаха, повишавайки нивата...

Ватикана отлъчи епископ, поискал оставката на папата

Италианският архиепископ Карло Мария Вигано, яростен ултраконсервативен критик на...

Гръцка медия: В Северна Македония говорят на български диалект

Езикът, който говорят в Република Северна Македония, е български...

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Спасители предотвратиха масово давене на осем души на Черноморието

Зачестяват инцидентите по Черноморието. През почивните дни бурното море у...

Байдън изправен пред нарастващ натиск да се оттегли от кампанията

Редица големи дарители от Демократическата партия публично предупредиха, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg