https://www.gerb.bg/bg

Протести в Ню Йорк и Вашингтон заради ударите по Йемен

Снимка: EPA/ABBAS SALMAN

Няколко десетки антивоенни активисти се събраха на Таймс скуеър в Ню Йорк и пред Белия дом късно в четвъртък, за да протестират срещу ударите на САЩ и Великобритания срещу военни цели на хутите в Йемен, предава „Ройтерс“.

Съединените щати и Великобритания нанесоха удари от въздуха и морето в отговор на атаките на хусите срещу кораби в Червено море, които трвърдят че нанасят удари в солидарност с палестинската кауза.

Протестиращите на Таймс скуеър скандираха лозунги като „далеч ръцете от Близкия изток„, „далеч ръцете от Йемен“ и „далеч ръцете от Газа„.

Демонстрантите край Белия дом развяваха палестински знамена и носеха табелки с надписи „Свободна Палестина“ и „Спрете да бомбардирате Йемен„.

Ударите в Йемен рискуват да разширят конфликта в Газа, въпреки че САЩ и техните съюзници заявиха в съвместно изявление, че няма намерение за ескалация на напрежението.

Подкрепяните от Иран хуси, които контролират по-голямата част от Йемен, са атакували търговски кораби в Червено море с дронове и ракети, принуждавайки изпращачите да променят курса и да поемат по-дълги маршрути.

Конфликтът в Газа последва атака срещу Израел на 7 октомври от палестинската ислямистка групировка Хамас, която според Израел е убила 1200 души.

Последвалото нападение на Израел срещу Газа е убило повече от 23 000 палестинци, около 1% от 2,3-милионното население там, според здравното министерство на Газа.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Младежкото ДПС призовава за единство и подкрепа на Ахмед Доган

Младежкото ДПС заяви в официалната си фейсбук страница, че...

Хамас готов на споразумение с Израел

Хамас е приел американско предложение за започване на преговори...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Двама в болница след сблъсък на тир и градски автобус в Бургас

Тир блъсна пълен с пътници автобус от градския транспорт...

Риши Сунак подаде оставка

След съкрушителното поражение на консерваторите

МРРБ се ослушва с делото за собствеността на Руската църква

Министерството на регионалното развитие и благоустройството така и не...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg