https://www.gerb.bg/bg

Прокурорската колегия не наказа свой колега, работил по казуса „Осемте джуджета“

Снимка: архив БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие че Нели Славова – прокурор в Софийска районна прокуратура, командирована в Специализираната прокуратура, не е извършила дисциплинарно нарушение по смисъла на Закона за съдебната власт. Затова не й налага дисциплинарно наказание, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Казусът започна при служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев, който поиска ВСС да представи всички доказателства за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори, работили по т.нар. казус „Осемте джуджета“.

Разследването бе започнато от Антикорупционния фонд. По този казус Илия Златанов и синът му Явор твърдят, че са станали жертва на схема за завземане на бизнеса и имуществото им, в която са били замесени висши представители на прокуратурата.

Министър иска дисциплинарни производства срещу прокурори поразследването „Осемте джуджета“. Освен на Нели Славова от СРП, са поискани наказания за Димитър Петров, бивш ръководител на Специализираната прокуратура и Мария Николова, които са командировани в специализираната прокуратура.

Според служебния правосъден министър те са нарушили служебните си задължения, защото с тяхна санкция в болница са допускани нотариуси, за да извършват разпоредителни сделки, което е забранено по закон.

Тогавашният служебен правосъден министър уточни, че преди да се обърне към Прокурорската колегия е сезирал главния прокурор Иван Гешев и инспектората, но от там не реагирали.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

Причината - слаби резултати на изборите в областта

Приходите от пътни такси от началото на годината са 459 млн. лв.

Общите приходи от пътни такси, е-винетка, тол и контролни...

Двама кандидати се отказват от президентската надпревара в Иран

Двама твърдолинейни кандидати се отказаха от президентските избори в...

Радев отказа да ходи с рамка на срещата на НАТО във Вашингтон

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет...

Индия се ядоса на „силно пристрастен“ доклад на САЩ за религиозната ѝ свобода

Ню Делхи отхвърли доклад на САЩ за религиозната свобода...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg