https://www.gerb.bg/bg

Продължават евакуациите заради горски пожар в Австралия

Снимка: (архив) EPA

Стотици жители на австралийския щат Виктория бяха призовани незабавно да се евакуират в петък, след като горски пожар, който унищожи имоти и уби добитък, продължи да заплашва села и градове, съобщава „Ройтерс“.

Повече от 2000 души избягаха в четвъртък от градовете в западната част на Виктория, след като бяха издадени заповеди за спешна евакуация, докато все още е безопасно и да се насочат на изток към близкия регионален център Баларат, на 95 км западно от Мелбърн.

Стотици пожарникари се борят с огромен пожар, поддържан от няколко самолета, докато нови предупреждения за евакуация обхванаха 14 селски града. Около 10 000 хектара са изгорени, съобщиха властите.

По-силните от очакваното ветрове разпространяват пожарите по-бързо и по-близо до градовете, тъй като аварийните екипи призоваха жителите да се приютят на закрито, ако не могат да напуснат.

Наистина очаквам, че условията ще останат сравнително непостоянни днес„, каза Джейсън Хефернан, главен офицер на щатската противопожарна служба на Виктория, пред Australian Broadcasting Corp.

Получаваме ранни съобщения, за съжаление, за някои загуби на домове, както и за множество навеси. очакваме да видим значителни загуби на навеси, загуба на запаси и огради„, каза Хефернан.

Аварийните екипи казаха, че ще започнат да правят преглед на щетите от петък сутринта.

Студен фронт край южното крайбрежие на Австралия ще се премести към регионите на изток, борещи се с горски пожари. Това ще понижи температурите в петък и вероятно ще донесе известно облекчение, според прогноза на метеорологичното бюро.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Евтим Милошев: Водата по морето е с отлично качество

Туризмът е лицето на нашата стана. Това заяви пред...

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

"Възраждане" разговарят с въображаеми фактори

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хванаха бус с мигранти на АМ „Тракия“ край Чирпан

В превозното средство имало 30 мигранти

Мъж се е удавил край Созопол

Трагичен инцидент по Южното Черноморие

Заловиха жена, скрила в бельото си 56 800 евро на ГКПП „Градина“

Сръбски митничари са заловили жена, която е опитала да...

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Виктор Орбан пристигна в Киев

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Киев във вторник...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg