https://www.gerb.bg/bg

Президентът не дава дата за референдум срещу еврото

Румен Радев, снимка: архив: Петър Христов, Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът Румен Радев няма да откликне на призива на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и няма да насрочи дата за провеждане на референдума за отлагане на приемането на еврото до 2043 година.

Няма как да насроча дата за референдум, понеже има решение на Народното събрание. Да, знаете, че е спорно, но това е процедурно объркване. Няма как да вкарам повторно в НС референдум, който е отхвърлен с решение на парламента„, отговори на въпрос Радев, след като взе участие в международна математическа конференция, организирана от БАН.

България трябва да влезе в Еврозоната, когато е готова и отговаря на критериите за дефицит и инфлация след разумно проведени икономически и финансови политики, а не със слагане на спирачки за обществено-икономическото развитие. За мен не е добре политици в парламента и извън него да се правят, че няма подписи на половин милион българи. След като са изпълнени законите, тези подписи са събрани, е редно да се проведе референдум„, заяви още държавният глава.

По думите му решението на парламента от петък издавало „страх и недоверие към българските граждани„.

Радев обаче таи резерви по отношение на плебисцита, организиран от партията на Костадинов. „Отделен е въпросът дали така точно трябва да бъде формулиран въпросът. Аз лично не виждам за удачно да се вкарва този процес в каквито и да е времеви рамки. За мен 20 години (запазване на лева до 2043 година – бел.ред.) е неприемлив, прекалено дълъг срок.“

И посъветва народните ни избраници – усилията им следва да бъдат насочени не към това как да спрат референдума, а към това да убедят българите, че влизането в Еврозоната ще подобри благосъстоянието им.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

Костадинов с оферта за управление с ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=YGX-K2zoEkE Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е готов на съвместно...

Червено ниво за тероризъм до вторник в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че червеното...

„Пирогов“ с последна информация за един от простреляните в кв. „Модерно предградие“ в София

В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е транспортиран...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Младежкото ДПС призовава за единство и подкрепа на Ахмед Доган

Младежкото ДПС заяви в официалната си фейсбук страница, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg