https://www.gerb.bg/bg

Преброяване в ДПС

Джейхан Ибрямов, снимка: (архив) БГНЕС

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, когото системата отчете като гласувал въздържал се„, публикува в социалните мрежи позиция, в която настоява, че е гласувал „против“ „съгласно решението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган„.

Категорично заявявам, че днес гласувах ПРОТИВ, а не „въздържал“ се на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува проектокабинетът „Желязков“. Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател„, заявява Ибрямов.

Той също така казва, че е уведомил ръководството на НС с официално писмо, че вотът му не е отразен правилно, и е получил уверение, че това ще бъде отразено в стенограмата от заседанието.

Малко след поста на Джейхан Ибрямов от ДПС – Търговище пак с пост на страницата си във фейсбук свалят доверието си от него. ДПС в Търговище иска Джейхан Ибрямов, който е зам.-председател, да бъде освободен от ръководните органи на партията – Централния съвет и Централното оперативно бюро, както и да подаде оставка като депутат. Решението е взето единодушно с 34 гласа „за“ на заседание на Областния съвет на ДПС в Търговище, провело се в вчера вечерта.

Снимка: Джейхан Ибрямов/ФБ

Съпругата на Джейхан Ибрямов – Биршен Ибрямова, която от 30 години беше личната секретарка на Ахмед Доган, преди дни беше освободена от Централата на ДПС.

Двама депутати вчера гласуваха „въздържал се“ за проектокабинате на Росен Желязков, вторият е депутатът от ПП-ДБ Александър Симидчиев. Правителството на ГЕРБ събра само 98 гласа, като обаче интерес предизвикаха преди всичко разпределението на гласовете от ПГ на ДПС. Освен Джейхан Ибрямов, 14 депутати гласуваха „против“ правителството, каквато беше препоръката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тази препоръка спази и единият председател на Движението Джевдет Чакъров.

Точно обратна беше линията на председателя на Движението Делян Пеевски, който настоя правителството да бъде подкрепено, а след гласуването в кратък коментар намекна и за наказания на депутатите. „Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати и те ще бъдат депутати.“

Преди това самият Пеевски коментира лаконично свидетелството на изключения вече от ПГ на ДПС Рамадан Аталай за разрив с Ахмед Доган. Пеевски заяви, че в личен план няма конфликт с Доган, а в партиен – „ще изпълни волята на хората“.

БНТ публикува вчера и списък на депутатите от ДПС, гласували против:

Ализан Яхова

Анджей Джандев

Валентин Тончев

Джевдет Чакъров

Едис Даудов

Ешереф Ешереф

Левент Мемиш

Мехмед Салим

Севим Али

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хабибе Расим

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

FT: Иран ще подкрепи Хизбула с всички сили, ако Израел нападне Ливан

Съветник на върховния лидер на Иран предупреди, че ако...

Катастрофа на АМ „Марица“ взе две жертви

Двама души загинаха при катастрофа на АМ "Марица", съобщи...

Хизбула изстреля 200 ракети и рояк от дронове по 10 израелски военни обекта

Ливанската терористична групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла повече...

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх (ОБНОВЕНА)

За него са гласували 69 делегати, за Врачанския митрополит Григорий - 66, има три недействителни бюлетини

Тръмп иска имунитет и по делото във Флорида

Съдебни проблеми за бившия президент

Двама в болница след сблъсък на тир и градски автобус в Бургас

Тир блъсна пълен с пътници автобус от градския транспорт...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg