https://www.gerb.bg/bg

ПП-ДБ дават на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС по повод вчерашното решение на служебното правителство да одобри строеж на частна детска болница „Мама и аз“.

Коалицията настоява да се проверят условията, при които е издадено разрешението, както и анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

ПП-ДБ призовават президентът, назначил служебното правителство и премиерът Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение.

Според формацията това решение е нелогично, но пък не ги изненадвало. Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси, посочват от ПП-ДБ.

След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беше огромна. Сега всички разбраха защо„, изтъква се в позицията на формацията.

Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор.“

Според ПП-ДБ изграждането на частната болница опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.

ПП-ДБ се закани да търси отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

Според коалицията е крайно време служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява – да организира честни избори.

Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца.“

Минути след прессъобщението на ПП-ДБ с позиция излязоха и от ДПС, а по-конкретно – Делян Пеевски.

Той призова служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница.

Според Пеевски е недопустимо държавата да абдикира от главната си отговорност – опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение, категоричен е Пеевски.

Съредседателят на ДПС настоя българските граждани да научат кой е подвел Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната – нашите деца, допълва Делян Пеевски.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Китай предупреди за по-горещи топлинни вълни и по-интензивни проливни дъждове

Китай е изправен пред по-горещи и продължителни топлинни вълни,...

И ДПС поставя ново начало

Новото начало за ДПС е факт. Който не го...

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

Повдигнаха обвинение на участник в схема за телефонни измами

Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д....

МВР загубили дирите на Брендо, след като Украйна го пуснала

И пред журналистите в кулоарите на Партийния дом служебният...

Технически проблем затруднява подновяването на шофьорски книжки

Временно затруднение в част от услугите по издаване и...

Европа попада в капана на нова зависимост от Русия

Вълната от евтини руски торове може да доведе до...

Симеон Дянков очаква кабинет на Росен Желязков с първия мандат

Моята прогноза е, че Росен Желязков ще бъде кандидат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg