https://www.gerb.bg/bg

Повдигнаха обвинение на катастрофиралия във Велико Търново пиян полицай

Снимка; GettyImages

Районната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт срещу полицая, който предизвика в пияно състояние катастрофа на оживен булевард във Велико Търново през април.

Служителят на реда с инициали И.А е привлечен като обвиняем за това, че на 16 април 2024 г. на кръстовището на ул. „Елин Пелин“ и бул. „България“ в града е управлявал лек автомобил „Рено Лагуна“ над границата от 1,2 промила алкохол в кръвта, след която по закон се предвиждат значително по-строги санкции. Чрез протокол за съдебна химическа експертиза на сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ (БНТЛ) при Областната дирекция на МВР във Велико Търново е установена концентрация на алкохол в кръвта му от 2,31 на хиляда. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал.1 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването е установило, че след края на работното си време служителят на Районното управление във Велико Търново е посетил игрална зала в града, където е пил алкохол. Въпреки това, след като напуснал заведението около 20:27 часа подкарал семейния си автомобил. На пресечката на ул. „Елин Пелин“ и бул. „България“ се блъснал в лека кола Ауди“, спряла на кръстовището на червен светофар.

Шофьорската книжка на полицая е иззета на още същата вечер по административен ред. Автомобилът му е оценен и приобщен по делото. Според прокуратурата следва половината от собствеността върху колата да се отнеме в полза на държавата, тъй като тя е съвместна съпружеска собственост.

Полицаят е с мярка за неотклонение „подписка“. Предстои да бъде насрочена дата за разглеждане на делото срещу него в съда.

Припомняме, че в началото на месеца във Велико Търново катастрофира и служител на полицейската лаборатория за изследване на алкохолни проби в града.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Изключително опасен“ ураган връхлита Карибите

Изключително опасна" буря от категория 4 - ураганът Берил,...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

БСП-София не признава решенията на контролната комисия на партията...

Войната на Кремъл – дело на младите

Имената на 57 722 руски военни, загинали на фронта в...

Главчев от Брюксел: РСМ следва да изпълнява поетите ангажименти

Република Северна Македония следва да изпълнява поетите ангажименти, за...

Автомобил се запали в движение на АМ „Тракия“ край Карнобат

Лек автомобил се запали в движение на АМ "Тракия",...

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с Възраждане

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с "Възраждане". С...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg