https://www.gerb.bg/bg

Поне 18 месеца живот на кабинета „Денков“ прогнозира екоминистърът

Нещата ще се стабилизират що се касае до трусовете между ГЕРБ и ПП/ДБ по отношение на кадровите назначения, като правителството ще изкара „поне 18 месеца“. Тази прогноза направи пред bTV новият редовен министър на околната среда и водите Юлиан Попов.

Никоя партия няма особен интерес да слага свои шефове в регулатори, защото например след едно повишение на цената на тока обвиненията ще отидат към самата партия, посочи още Попов и подчерта, че най-важното е тези институции да бъдат оглавени от хора с експертиза.

Попов сам предложил своите заместник-министри, като ги проверил през разговори с поне 20 души за всеки един и ги консултирал с двете политически сили, крепящи кабинета – ГЕРБ и ПП/ДБ.

Причината – да няма напрежение постфактук, което да спъва работата на ведомството.

Шефът на ековедомството коментира и друга актуална тема – взрива на язовир „Нова Каховка“ в Украйна и изтичането на потенциално опасни замърсители в Черно Море.

Създава се една локална катастрофа. Ние следим непрекъснато на различни точки българското Черноморие, а заедно с Военноморското училище постоянно, всекидневно се следят моделите на водните течения. Същевременно сме в постоянна връзка с румънското министерство и украинското министерство. Наблюдаваме и със сателити и т.н. Наблюдението, което осъществяваме, е безпрецедентно„, успокои Попов.

Той отсече, че към момента не съществува „реален риск“ това, което е изтекло край украинското крайбрежие – основно 150 тона масла и други боклуци, да засегнат нашия регион от черноморското крайбрежие.

Когато се изсипят в Черно море, тези неща постепенно се абсорбират в морето, включително и тези 15 тона масла. И в момента теченията не се носят за нас – завъртат се около Одеския залив, а и друго – Дунав действа като нещо като вентилатор, като ги отнася на десетки километри навътре в морето.“, каза той.

В крайна сметка, смята министърът, спекулациите за евентуално замърсяване на родното крайбрежие било плод на проруската пропаганда, целяща да провали туристическия сезон.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Повдигнаха обвинение на мъж за измама с фалшиви пари

Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж. Повдигнато...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Израелската армия уби седем палестинци на Западния бряг

Седем палестинци бяха убити при израелска военна операция в...

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Венецуела проведе репетиция на изборите за президент

Венецуела проведе в неделя репетиция на изборите, по-малко от...

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg