https://www.gerb.bg/bg

Политолози в сблъсък: Службите ли взривиха депутатите?

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Смяната на шефовете на службите взриви политическата обстановката. Това мнение изрази пред БиТиВи политологът Даниел Смилов.

По думите му партиите имат право да искат да бъдат назначени нови шефове на службите. Смилов определи изтеклите записи като милиционерска постановка. Има пренасяне на фокуса от тежките проблеми спрямо такива проблеми, които могат да бъдат разнасяни като дъвка в следващите няколко седмици, смята политологът.

Според Смилов президентът Румен Радев не иска евроатлантическо правителство.

Даниел Смилов добави, че има възможност за съставяне на кабинет, но от ГЕРБ зависи дали ще има евроатлантическо мнозинство. Сега е моментът и трябва да се използва, призова политологът, според когото не е толкова важно дали ще има политически фигури в един бъдещ кабинет или не.

Политологът Слави Василев не се съгласи с твърденията на Смилов. Той повтори тезата на президента Румен Радев, че службите са на държавата, а не на държавния глава. Само ПП искат да сменят ръководителите на службите, защото искат да сложат техни хора, изтъкна Слави Василев.

Той недоумява как държавният глава прави така, че да няма правителство. Василев поздрави бившия съпартиец на ПП/ДБ Радостин Василев за разпространените записи, тъй като „там се казват отвратителни неща„. Факт е, че благодарение на Радостин Василев излезе тази информация, която показва българската политическа действителност, доволен е политологът.

Според Слави Василев „ала бала с държавния глава“ означавало, че на последните избори ПП се опитали да пакетират Бойко Борисов с Румен Радев.

Той е на мнение, че евроатлантическото правителство се използва като мантра, за да се прикрие, че една от двете коалиции (ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ) иска да управлява сама.

Социологът Димитър Ганев добави, че ПП със сигурност са в по-слаба преговорна позиция за ротационен кабинет след връчването на втория мандат. В момента ГЕРБ е на ход и в позиция да иска повече, коментира Ганев.

Според него ГЕРБ може да искат да няма политически лица в ротационния кабинет или да имат по-голямо присъствие в един експертен кабинет. Абсолютно всички опции са отворени, включително и опцията нови предсрочни парламентарни избори, посочи Димитър Ганев.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Автошколите насрочиха среща на Гвоздейков на жълтите павета

Браншовите организации в областта на авто-мото подготовката са готови...

Задържаха норвежец по подозрение в шпионаж в полза на Китай

Задържаха норвежки гражданин по подозрение за шпионаж в полза...

Очаква се визита на Орбан в Киев

Унгария променя политиката

Виктор Орбан пристигна в Киев

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Киев във вторник...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg