https://www.gerb.bg/bg

„Поход за мир“: Протестиращи оцветиха в червено представителството на ЕК в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Както по – рано Информационна агенция News24bulgaria.eu писа, че „Поход за мир“ се проведе в няколко града у нас днес. Демонстрантите в София се събраха пред НДК с искането България да запази неутралитет и да не изпраща оръжия на Украйна.

Шествието премина през центъра на града до Народното събрание. По сградата на представителствата на Европейските институции пък беше хвърлена червена боя.

С„много“ български, но и руски знамена се проведе пореден неделен „Поход за мир“ в София, с начална точка Националния дворец на културата (НДК). Шествието е организирано от граждани, както и от „Български национален съвет за мир“, „Народна мрежа“, „Свободна и мирна България“, НСС „Св. Георги Победоносец“.

Привърженици събират подписи за свикване на референдум „За мир и суверенитет“ и с призив България да не се включва по никакъв начин във войната в Украйна.

В похода участие вземат и партия МИР (Морал, инициативност, родолюбие). Бе забелязано и присъствието на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който неведнъж е заявявал позицията си относно въвличането на България във войната с Украйна, било то чрез даването на оръжия или чрез хуманитарна помощ.

Организаторите уточниха, че са представители на граждански организации, а не на политически сили и помолиха всички партийни знамена да бъдат прибрани.

Походът, който започна в 14 ч., е за мир и против войната, посочват организаторите. Те призовават България да не се забърква в тежък конфликт между братя.

Снимка: БГНЕС

Дни по-рано бе обявено, че шествия ще се проведат освен в София, но и в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Силистра, Шумен, Търговище и общо близо 40 града.

БСП също се включи в похода, провел се в София, Варна и Търговище.

Със своето участие в редица градове социалистите за пореден път затвърждават своята позиция относно войната в Украйна, а именно тя да бъде прекратена чрез дипломация, България да не изпраща оръжия, както и да не бъде въвличана като страна в конфликта„, посочват от партията.

Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов се включи във Варна и отново припомни позицията на социалистите.

Снимка: БГНЕС

От „Похода за мир“ в София народният представител от „БСП за България“ Георги Свиленски бе категоричен, че конфликтът може да се реши само по мирен път. Заедно с него участие взеха и други народни представители и председателят на БАС Евгений Белий.

Пловдивските социалисти също взеха участие в шествието. По време на митинга те събираха и подписи за референдума срещу джендър идеологията в училищата.

Снимка: БГНЕС
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словакия вече разследва покушението срещу Фицо като терористична атака

Властите в Словакия преквалифицираха покушението срещу премиера Роберт Фицо...

Фармацевтичният съюз вижда опит за саботаж на преговорите между НЗОК и аптеките

Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и...

Реформатор води на изборите в Иран

Това показват предварителните данни

С четири оръжия е стреляно в „Модерно предградие“, задържаните са трима

В близост до местопрестъплението е захвърлен незаконен пистолет - газов, но преправен на боен, съобщи Калин Георгиев

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg