https://www.gerb.bg/bg

Поддръжници на Навални зоват за гражданско неподчинение в Русия

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Движението на хвърления в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални призова за гражданско неподчинение в знак на протест срещу нахлуването на Русия в Украйна, съобщава „Ройтерс“.

Путин обяви война на Украйна и се опитва да накара всички да си помислят, че Украйна е била нападната от Русия, тоест от всички нас. Но това не е правилно„, написа екипът на Навални в профила си в Туитър.

Трябва да покажем, че не подкрепяме войната. Призоваваме руснаците да обявят гражданско неподчинение. Не мълчете„, призоваха от движението.

Навални, най-отявленият противник на президента Владимир Путин, беше изпратен в затвора миналата година, след завръщането си в Русия от Германия, където се лекуваше от това, което западни лабораторни тестове установиха, че е опит за отравяне. Русия обаче отрече да е извършила подобен опит за покушение.

Оттогава властите наложиха още по-строги ограничения на организацията на критика на Кремъл и ключови фигури избягаха в изгнание, след като бяха определени от властите като „чуждестранни агенти“.

По данни на групата OVD-Info, която наблюдава протестите и арестите в Русия, до момента 6006 души са били арестувани за участие в демонстрации против войната, откакто Русия нахлу в Украйна на 27 февруари, изпълнявайки – по думи на Путин, „специална операция за демилитаризиране и „денацификация“ на страната. Украйна и Западът обаче отхвърлиха този претекст като неоснователна пропаганда.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

Приходите от пътни такси от началото на годината са 459 млн. лв.

Общите приходи от пътни такси, е-винетка, тол и контролни...

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg