https://www.gerb.bg/bg

По 600 сигнала на месец за неправилно паркиране в София

Снимка: архив БГНЕС

Около 600 сигнала месечно за неправилно паркирани автомобили постъпват в Центъра за градска мобилност. Това заяви пред БНР Румяна Милова – директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ в ЦГМ.

Тя посочи, че се паркира неправилно в повечето случаи, когато няма места за паркиране. От близо година освен с екипите „Паяци“ ЦГМ работи и с инспектори, които съставят неприсъствени фишове за нарушителите. Наблюденията са, че все пак има ефект от този контрол и сигналите намаляват.

Милова посочи, че няма текст в Наредбата за организацията на движение на територията на Столичната община, която да предвижда толеранс за паркиралите до болниците. Тя обясни, че преди няколко години Центърът за градска мобилност е имал задачата да предложи да се обособят определен брой паркоместа около болниците. Нямало обаче как да се докаже, че паркиралият автомобил е на човек, който е на посещение в болница.

Тя заяви, че са били проведени срещи с директорите на болниците за това да има назначен техен служител, който да отговаря за паркирането на тези места. Това по нейни думи е щяло да бъде един вид служебен абонамент, специален за болниците. Нито един от директорите на болниците обаче не се съгласил, тъй като нямат ресурс да назначат такъв служител. Въпреки това Милова посочи, че в Столичната община се мисли в тази посока.

Относно разширяването на зоните за паркиране според нея ефектът е положителен за домуващите.

„При разширяване на зелената зона изчезват залежалите автомобили, които стоят, без да бъдат използвани. След като в зелена зона има 90% запълняемост, това означава, че трябва да има допълнително ограничение. В синя зона има все по-голяма възможност да се намери място“, посочи Милова.

Тя припомни, че Столичният общински съвет е приел 30% от приходите от локално платено паркиране да остават в съответния район и да бъдат инвестирани в ремонт на тротоари и площи за паркиране.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Хамас готов на споразумение с Израел

Хамас е приел американско предложение за започване на преговори...

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Асфалтираха 200-годишен чинар в Белащица

Асфалтираха 200-годишен чинар в пловдивското село Белащица, съобщава bTV. Тъй...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg