https://www.gerb.bg/bg

Пламен Моллов е проверяван от КПКОНПИ, съобщи Иво Мирчев

Снимка; архив БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) е образувала производство за установяване на конфликт на интереси на ректора на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Пламен Моллов. Това съобщи Ивайло Мирчев от „Демократична България“, позовавайки се на свое запитване до антикорупционната комисия.

Името на Моллов нашумя отново, след като наскоро изтече запис, в който предлага на шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) подкуп, за да бъде запазена дейността на „Евролаб 2011“ на граничния пункт „Капитан Андреево“. Той е бил шеф на БАБХ по времето на кабинета „Орешарски“.

След случая със записа е образувано досъдебно производство, а Пламен Моллов продължава да заема позицията на ректор на УХТ.

Причината за проверката в КПКОНПИ е, че в средата на 2020 г. назначено от Пламен Моллов длъжностно лице в УХТ, след неуспешна процедура по ЗОП, изпраща покана за пряко договаряне към фирма „Люпеан“ ЕООД за 165 хиляди лева без ДДС. В документацията има изискване фирмата да се занимава със строително-ремонтни дейности. В Търговския регистър обаче „Люпеан“ ЕООД няма регистриран такъв предмет на дейност. По данни от СЕБРА от 2020 г. насам „Люпеан“ ЕООД е получила допълнително сума от 71 851,68 лв. от УХТ.

Едноличен собственик на „Люпеан“ ЕООД е Любен Йочков. Той е и съсобственик на „Монело“ ООД заедно с Неделчо Моллов и Петя Моллова – син и съпруга на ректора на УХТ Пламен Моллов, както и на „Мултихрис“ ООД отново заедно със сина на ректора.

„Ще наблюдавам този случай и ще изисквам бърз резултат“, обяви Ивайло Мирчев в профила си в социалните мрежи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Mъж получи инфаркт от радост секунди след като спечели 3 милиона долара в казино

Mъж получи инфаркт от радост секунди след като спечели 3...

Очаква се визита на Орбан в Киев

Унгария променя политиката

Рухна покрива на летище в Ню Делхи

Отменени са заминаващите полети

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg