https://www.gerb.bg/bg

Папа Франциск е посетил болница за преглед

Снимка: EPA/GIUSEPPE LAMI

Папа Франциск, който страда от грип, направи кратко пътуване до римска болница за медицински прегледи в сряда, след което се завърна във Ватикана, се казва в изявление на неговия кабинет.

Папата, който е на 87 години, е бил прегледан в болницата след седмичната си обща аудиенция, се казва в изявлението, без да се предоставят повече подробности.

Двама медицински източника казаха на „Ройтерс“, че му е направена компютърна томография.

Папата претърпя същата процедура в същата болница през ноември след заболяване от грип. Сканирането позволява на лекарите да видят подробни вътрешни изображения на тялото на пациента.

Папата не прочете словото си на седмичната си обща аудиенция в сряда, като делегира задачата на помощник и каза на вярващите, че все още не се чувства добре, предаде „Ройтерс“.

87-годишният понтифик, който напоследък имаше редица здравословни проблеми, отмени срещи в събота и понеделник поради „лек грип“.

В неделя той се обърна към събралото се множество на площад „Свети Петър“ както обикновено, за да отправи посланието си Ангел Господен.

Скъпи братя и сестри, все още имам малко хрема„, каза Франциск, обявявайки, че някой друг ще прочете неговия катехизис за завистта и тщеславието, два от седемте смъртни гряха.

Папата не говори и на среща по-рано в сряда с арменски епископи, оставяйки това също на свой помощник, казаха от Ватикана.

Папата все пак взе думата в края на своята аудиенция, като гласът му прозвуча дрезгав и леко кашлящ. Той поздрави вярващите и отправи призиви за мир, както е обичайно.

Папа Франциск спомена конфликтите в Украйна, Израел и палестинските територии, както и неотдавнашните смъртоносни атаки срещу католическа църква и джамия в Буркина Фасо и продължаващото насилие в Хаити.

Той също така осъди използването на противопехотни мини, като ги нарече „коварни устройства“ и припомни, че на 1 март се навършват 25 години от влизането в сила на конвенция на ООН, която ги забранява.

През декември папата беше принуден да отмени планирано пътуване до климатичната среща COP28 в Дубай поради последиците от грип и възпаление на белите дробове.

През януари той не успя да завърши реч поради „лека бронхит“. По-късно през месеца той каза, че се чувства по-добре въпреки „някои болки“.

Като млад в родната му Аржентина на папа Франциск е отстранена част от белия дроб.

През юни миналата година папата беше опериран от коремна херния и прекара девет дни в болница. Изглежда, че се е възстановил напълно от тази операция.

Папата също трудно ходи и редовно използва инвалидна количка или бастун. В сряда той пристигна в залата за общи аудиенции в инвалидна количка.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

60% избирателна активност на втория тур във Франция

Избирателната активност на балотажа на парламентарните избори във Франция...

В Гърция арестуваха седем души за палежи срещу израелски хотел и синагога в Атина

Антитерористичната полиция на Гърция арестува седем души във връзка...

НАТО не може да измисли име за новата си роля в Украйна

Очаква се лидерите на Северноатлантическия алианс да одобрят инициативата координиране...

Хизбула изстреля 200 ракети и рояк от дронове по 10 израелски военни обекта

Ливанската терористична групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла повече...

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

САЩ, НАТО и геополитическите стратегии

САЩ, НАТО и геополитическите стратегии - въпроси и отговори...

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg