https://www.gerb.bg/bg

Панамският канал остава отворен за руски кораби

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Администрацията на Панамския канал изключи възможността да го затвори за руски кораби заради конфликта в Украйна, съобщи РИА „Новости“.

Малка група украинци проведе демонстрация в Панама предишния ден, настоявайки администрацията на президента Лаурентино Кортизо да затвори канала за руски кораби във връзка със санкциите, наложени срещу Русия от различни западни страни.

Панамският канал следи отблизо настоящата ситуация в Украйна, (но) той е постоянно неутрален международен транзитен воден път„, се казва в изявление, разпространено до местните медии.

Каналът става неутрален през 1977 г. след подписването на договори между президента на САЩ Джими Картър и тогавашния де факто лидер на страната Омар Торихос, според които Панама получава контрол над този презокеански маршрут. Той гарантира безопасния и открит транзит на корабите на всички нации, както в мирно, така и във военно време.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Хамас готов на споразумение с Израел

Хамас е приел американско предложение за започване на преговори...

Реформатор води на изборите в Иран

Това показват предварителните данни

Фицо искал да е с Орбан при Путин

Словашкият министър-председател Роберт Фицо заяви, че би се присъединил...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Петима загинали и над 60 ранени при експлозия в Турция (СНИМКИ)

Сграда в турския град Измир е била частично разрушена...

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg