https://www.gerb.bg/bg

Откриха редица нарушения след сигнала за детския лагер в Шкорпиловци

Снимка: пресцентър МТ

Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите извършиха спешна проверка по случая с грубо отношение и лоши условия в детски лагер в Шкорпиловци.

Установени са редица нарушения.

Още вчера КЗП е извършила планова проверка на туристическо селище „Морски дюни“ в селото и прилежащото заведение за хранене и развлечения, за да се установи дали са спазени изискванията на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите. Констатирано е, че заведението за хранене и развлечения няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране.

В същия ден Министерството на туризма извърши извънредна втора проверка по сигнала за проблеми с настаняването на деца в туристическия обект.

Тя е била проведена днес и в нея са участвали също РЗИ и представители на полицията. Проверено е мястото за настаняване, разположено в ограден терен, до туристическо селище „Морски дюни“.

Установено е, че обектът е четириетажна сграда с 80 стаи и 303 легла, който няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. На място е изискан и не е представен документ за категоризация.

Предоставените услуги по настаняване и изхранване на децата са осъществени чрез туроператор. Въз основа на събраните документи КЗП ще разшири обхвата и ще извърши пълна проверка на туроператора.

От Министерството на туризма уверяват, че съвместните проверки с всички заинтересовани институции, насочени срещу нелоялни практики с цел да бъде защитен интересът и здравето на туристите, както и високото качество на българския туристически продукт, ще продължат през целия летен сезон.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Франция приканва поданиците си да напуснат Ливан и Иран

Причината е рискът от военна ескалация в Близкия изток

Още убити и ранени при антиправителствените протести в Бангладеш

Най-малко седем души са убити и десетки са ранени...

Съдът пусна от ареста шестимата иманяри, задържани Старозагорско

Съдът в Стара Загора освободи от ареста шестима иманяри,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция допуска и военна намеса в Израел

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди в неделя за...

Пожар обхвана връх Синаница в Пирин

Пожар гори в района на връх Синаница в Пирин, съобщи...

Ало, кметството, не ви ли е гнус от центъра на София?

Дами и господа от столичното кметство, слезте от автомобилите...

Кабинетът вижда в отказа на РСМ да строи част от Коридор 8 риск за сигурността в НАТО

Трансевропейският Коридор VIII се превръща и в ключов логистичен...

За седмица президентската кампания на Камала Харис събра $200 млн.

Предизборната кампания на Камала Харис събра 200 милиона долара...

Тръмп предложи алтернативен вариант за диспут – Камала Харис отказа

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп предложи на съперника...

Андрей Райчев вижда нов Борисов след изборите

Социологът и политолог Aндрей Райчев заяви, че "Има такъв...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg