https://www.gerb.bg/bg

Откриха мина на централния плаж в Царево

Откриха противопехотна мина на централния плаж в Царево, съобщиха от Министерството на отбраната. Районът веднага беше отцепен. Очаква се мината да бъде обезвредена от Военноморските сили.

В другата част на бреговата ивица хората продължиха да плажуват, информира БГНЕС. Боеприпасът ще бъде унищожен от екип на Военноморските сили, след като се установи точно от какъв вид е.

От МО казаха, че специализирани екипи от състава на Военноморските сили (ВМС) са реагирари на два сигнала за открити невзривени боеприпаси по Южното Черноморие, постъпили днес, 6 август. Предприемат се действия по обезвреждането им.

Единият сигнал е от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина. Районът е отцепен от служители на МВР.

Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса.

Този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване. Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

Военноморските сили на Република България взимат всички мерки, за да следят ситуацията в района на Черно море чрез усилена система за наблюдение и създадена организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти, уверяват от МО.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

Столичните общинари мерят героизма да се строят и бутат паметници

По инициатива на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош...

10% положителни за лаймска болест – но от изследвалите се

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Ватикана отлъчи епископ, поискал оставката на папата

Италианският архиепископ Карло Мария Вигано, яростен ултраконсервативен критик на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg