https://www.gerb.bg/bg

Обвиниха мъж и жена, преотдавали 26 апартамента за секс в Пловдив

Снимка; GettyImages

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми мъж и жена за това, че системно преотдавали за нощувка апартаменти на различни лица за извършване на секс услуги.

Установено е, че схемата е действала от началото на 2022 г. до 16 юни 2023 г. Престъплението е квалифицирано по чл. 155 ал. 3 вр. ал. 2 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

28-годишният Ф.А. и 45-годишната С.Л. наели общо 26 апартамента в Пловдив и ги отдавали на различни лица за сексуални услуги срещу заплащане. Двамата давали на собствениците месечен наем за жилищата, а лицата, които ги ползвали за извършване на сексуални услуги, плащали на Ф.А. и С.Л. цена за нощувка – между 50 и 70 лв. на вечер. Със спечелените пари двамата обвиняеми закупили пет апартамента в града, както и няколко автомобила.

Двамата са обвинени и за това, че в периода от 02 септември 2022 г. до 15. март 2023 г. са закупили имущество с пари, придобити чрез горното престъпление – престъпление по чл. 253 ал. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Ф.А. и С.Л. са задържани за 72 часа, като прокуратурата е внесла иск в съда за техния постоянен арест.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж пострада леко след катастрофа на АМ „Тракия“

Мъж катастрофира на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" малко след...

ЕК въвежда временни мита върху китайските електромобили

Временни наказателни мита в размер на между 17,4 и...

Италианските вулкани Етна и Стромболи изригнаха, летището в Катания затворено

Италианският вулкан Етна и по-малкия вулкан Стромболи изригнаха, повишавайки нивата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg