https://www.gerb.bg/bg

Най-силните депутати в НС: Божидар Божанов от ДБ и Славена Точева от ГЕРБ

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Петима са кандидатите за народни представители, които са направили най-големи размествания и са спечелили повече от очакваните преференции в листите за депутати за 49-о Народно събрание.

Божидар Божанов от „Демократична България“ – именно той бе представителят на коалицията в предишния парламент, който изнесе най-силните аргументи за машинното гласуване и единственият, който поиска в бъдеще и електронно гласуване.

В 23 МИР бившият министър на ел. управлението Божанов изпреварва всички кандидат-депутати от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и се нарежда втори след водача Кирил Петков. Неговите 8562 преференции го изкачват от деветото място.

Славена Точева, кандидат за народен представител от ГЕРБ. Във Варна за пореден път тя води по преференции 10 155 лични предпочитания и е пред водача Даниел Митов, който е с 4339.

Ресор на Славена Вътова в парламента не може да се посочи. Тя почти няма изказвания по време на парламентарни заседания, позиция беше взела по постоянните искания за създаване на Временни комисии от страна на ПП по далаверите на ГЕРБ.

В София в 25 МИР в най-големия многомандатен избирателен район на тези избори най-много лични гласове има Бойко Борисов – 9504. Победителят от последните два тура Христо Петров е събрал 9175 гласа.

Бяла лястовица в парламента ще е издателят Манол Пейков, който влиза в парламента директно от седмото място в листата на „Продължаваме промяната“ – Демократична България в Пловдив. Той има 5000 лични гласа и заради преференциите си се изкачи до второто място след водача Никола Минчев. Пейков е уважаван заради чувствителните си позиции по темата „Войната в Украйна“, бежанците и спасяване на къщата на Димитър Талев, например.

В Благоевград за пореден път най-много лични гласове има последният в листата Стефан Апостолов. Гласовете за него са 7033. Апостолов е бивш депутат, бивш футболен съдия и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

Събарят незаконни постройки в Стара Загора

Събарят незаконни постройки в Стара Загора. Заместник-кметът на областния град...

Новото нидерландско правителство положи клетва

Новото дясно правителство на Нидерландия създадено от коалиция, предвождана...

Колумбийските власти арестуваха престъпник, издирван от Венецуела и Чили

Колумбийската полиция арестува един от основателите на Tren de...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа блокира Северната тангента на София

Катастрофа между тир и бус блокира движението по Северната...

Радев отказа да ходи с рамка на срещата на НАТО във Вашингтон

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет...

Разбираха престъпна група, занимаваща се с оръжия и наркотици (СНИМКИ)

Разбиха престъпна група, занимаваща се с оръжия и наркотици, съобщи...

Израелски удари над Сирия убиха двама души

Израел рано в четвъртък е извършил въздушни към редица...

МВР засече нарколаборатория в поморийско село

Двама са арестувани за производство на метамфетамин

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg