https://www.gerb.bg/bg

МВР: Гласуването в страната протича нормално

Снимка: архив БГНЕС

Изборният ден протича нормално. Към момента няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

Според обобщените данни, към 11 часа днес в МВР са получени общо 651 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 135 наказателни производства, от тях 132 за изборни престъпления – купуване на гласове или нарушения на членове на СИК, от които 34 са бързи производства.

За периода от 28 март до 10 часа днес служителите от звената „Български документи за самоличност“ в София и страната са издали общо 499 удостоверения за изгубени лични карти или такива с изтекъл срок на валидност.

Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП „Видин – Дунав мост“, ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност.

За времето от 21 часа вчера до 9.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия, свързани с произвеждането на изборите, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност“

За обезпечаване на обществения ред, сигурността и законността в деня преди и по време на изборния ден участват близо 17 000 служители на МВР.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Тълпа замерва патрулка с камъни след гонка на 17-годишен с полицията в Разградско

Специализирана полицейска операция е организирана вчера в Разградско. Сили на полицията...

Мъж е задържан след катастрофа и полицейско преследване във Велико Търново

Мъж, предизвикал катастрофа и повредил няколко автомобила след полицейско...

Съюзниците обещали на Украйна 60 млрд. долара военна помощ годишно

Военните обещания, посочени в 20-те споразумения за сигурност, които...

ПП-ДБ: Пеевски ще приключи Борисов

Един човек ще се опита да погълне цялата държава

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg