https://www.gerb.bg/bg

МОН призна, че няма контрол над директорите, Денков отказва пост в служебен кабинет

Снимка: архив БГНЕС

Министерство на образованието и науката е запознато с проблема, че директори на училища назначават кандидат-учители на временни договори и няма контрол върху това. Това стана ясно от думите на министър Николай Денков, който отговори на въпрос как се следи дейността и отчета на директорите на училища в страната.

Днес МОН представи отчета за свършеното през мандата за 7 месеца управление в кабинета на Кирил Петков. Денков поясни, че се правят проверки по сигнали и на родители, и на учители в школата, но не уточни резултати от тях.

Мандатността на директорите е това, което МОН не успя да промени, тя се дължи на политизация в системата от директор към учители„, поясни министърът.

На въпроса запознат ли е Николай Денков с това, че за едно място се борят 20 учители заради скока на заплатите – той отговори, че „е очакван ефект“.

Министър Николай Денков бе категоричен, че няма как да остане на поста като служебен министър, тъй като е част от партийна формация, носледващите месеци ще посвети на дейността да убеди обществото, че трябва да има промени, свързани с това средствата да се усвояват прозрачно в областта на образование и здравеопазване„.

Все пак в отговор на въпрос дали е мислил да приеме поста министър на образованието в следващ кабинет с участието на „Продължаваме промяната, той отговори, че е „твърде рано да се каже“.

Какво ще завещае МОН на следващия министър и какво ще бъде прието от започнатите, но недовършени промени в сферата (б.а. например промени в учебните програми, висшето образование) – Денков обеща приемственост със следващия министър и още два подробни отчета за предучилищно и училищно образование и за европейските фондове.

МОН обеща промяна в квалификациите на професиите от септември, както и промяна на обучението в 11-12 клас – етап, който да подготви учениците за висшите училища и промени, свързани с начина за провеждане на изпитите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Давкова: И с българите в Конституцията на РСМ, преговорите няма да тръгне

Ние винаги сме били географски, исторически и културно част...

След гонка с полицията: Кмет в ареста, карал е дрогиран

Претърсват се всички негови имоти за наркотици и оръжие

„Пирогов“ с последна информация за един от простреляните в кв. „Модерно предградие“ в София

В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е транспортиран...

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Военно разузнаване“ сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП заради Стоян Михалев

Служба "Военно разузнаване" сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП след...

До 6 години затвор грозят хакера „Емил Кюлев“

В повечето случаи Кюлев е действал сам

Окончателно: С 1,77% поскъпва средно токът в страната от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране () утвърди със...

Скандали, записи и заплахи за убийство разтърсват младата партия „Величие“ (ВИДЕО)

Най-новата парламентарна партия "Величие" е в криза относно кой...

Газа тъне в стотици хиляди тонове боклук, плъзват зарази

Могили от боклук, гниещи в жегата, се трупат близо...

Спасители предотвратиха масово давене на осем души на Черноморието

Зачестяват инцидентите по Черноморието. През почивните дни бурното море у...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

Пропалестински демонстранти развяха банери от покрива на австралийския парламент

Пропалестински демонстранти се изкачиха на покрива на сградата на австралийския парламент...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg