https://www.gerb.bg/bg

Мъск обеща да играе по правилата на ЕС за Twitter

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Илън Мъск е уверил Европейската комисия, че Twitter ще спазва строгите европейски правила за контрол на незаконното онлайн съдържание, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на източници от Европейския съюз.

Миналата седмица социалната мрежа стана собственост на милиардера и той пое управлението ѝ. Мъск е заявил пред еврокомисаря Тиери Бретон, отговарящ за вътрешния пазар, че възнамерява да се съобрази със законодателството за цифровите услуги на ЕС, което налага солидни глоби на компаниите, които не контролират незаконното съдържание.

Самоопределящият се абсолютист по отношение на свободата на словото се е съгласил да проведе среща с Бретон през следващите седмици, информират анонимни представители от ЕС.

Миналата седмица Бретон подчерта, че Twitter трябва да изпълнява законодателството на Съюза. В Европа птицата ще лети според нашите правила, написа той в социалната мрежа.

Това лятото ЕС прие строги правила за овладяване на технологичните гиганти, което ще изисква онлайн платформите да предприемат повече мерки, за да следят за незаконно съдържание.

Компаниите ще бъдат изправени пред глоби до 6% от годишния си оборот при нарушения на Закона за цифровите услуги.

Уверенията на Мъск, изглежда, предполагат прагматично отношение от главния изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla Inc, който преди това изрази желанието си Twitter да има по-малко ограничения върху съдържанието.

Досега Мъск е разкривал малко подробности за това как ще управлява компанията след придобиването ѝ за 44 милиарда долара.

Той заяви, че планира да съкрати работните места, оставяйки 7500-те служители на Twitter да се тревожат за бъдещето си. Той също уточни, че не е купил Twitter, за да направи повече пари, а „за да се опита да помогне на човечеството, което обича“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна преброи 1,5 милиона музейни експонати в окупираните територии

Около 1,5 милиона музейни експоната са останали във временно...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Си Дзинпин и Путин затягат редиците в ШОС

Президентът на Китай Си Дзинпин заяви пред регионалния икономически...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg