https://www.gerb.bg/bg

„Любословие“.БГ: Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с полицията

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с полицията около 16 часа днес. Той е отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и се опитал да избяга. Задържан е на ул.“Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха пред “Любословие”.БГ трима независими един друг източници, а преди минути бургаския сайт “Флагман” потвърди новината.

Преди минути, се поучи официално потвърждение от ОД на МВР в Бургас за екшъна.

От пресцентъра на дирекцията уточниха пред медията ни, че при разминаване на улица в Ахелой, служители на РУ Поморие са забелязали криволичещия лек автомобил, управляван от кмета на населеното място. Подали са звуков сигнал, но той не е спрял. Продължили са след него до ул.“Елхово“.

От ОД на МВР в Бургас уточниха, че Иван Георгиев е отказал да даде каквито и да е документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. Държал се арогантно и крайно неприемливо с проверяващите, заради което е задържан за 24 часа. Още щом са го качили в патрулния автомобил, той казал, че има силни болки в областта на корема. Закаран е в УМБАЛ-Бургас, където и към този момент тече прегледа му, уточниха от МВР.

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското управление в Поморие след приключването на прегледа и ще остане там до изтичането на първоначалната 24-часова мярка, казаха още от Областната дирекция на полицията, пише бургаския сайт “Флагман”.

Едва към 18:25 часа градоначалникът е отговорил на телефона си, след многократни опити от медията да се свържат с него.

Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас“, обяснява той за бургаската медия.

Кметът на Ахелой няма как да бъде принуден да даде проба за алкохол, ако не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде глобен с две хиляди лева.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция затвори границата със Сирия след избухване на насилие и в двете страни

Турция затвори основните си гранични пунктове към Северозападна Сирия...

В Русия харесаха Даниил Видински за патриарх на България (СНИМКИ)

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква (БПЦ)...

Сергей Станишев: Румен Радев ще спечели, ако направи партия

Или ще има седми поред предсрочни избори, или ще...

Тайпе: Мирът в Тайванския проток е от полза за целия свят

Мирът в Тайванския проток е от полза за целия...

Успешна и спокойна учебна година отчете Галин Цоков

Министерство на образованието и науката отчита успешна учебна година. Министърът...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg