https://www.gerb.bg/bg

Лондон: Русия вече не може да нанася удари с дронове дълбоко в Украйна

Снимка: Stock by Getty Images

Украйна успешно предотвратява Русия да установи контрол над въздушното ѝ пространство и Москва е ограничена в способността си да използва значителната си сила от бързи реактивни самолети и бомбардировачи. Това се посочва в най-новия разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че за да преодолее този недостатък, Русия е станала силно зависима от ползотворната употреба на сравнително евтини дронове. Те са били използвани за потискане на украинската противовъздушна отбрана и за атаки както на военни, така и на цивилни цели извън обсега на нейната артилерия.

На 21 юни украинският флот и службата за сигурност на Украйна съобщиха, че са ударили 726-и учебен център за противовъздушна отбрана на летище Ейск в Русия. Тази база е една от поне петте, от които Русия извършва своите атаки срещу Украйна. Съобщава се, че при удара са били унищожени 120 безпилотни летателни апарата от различни типове и са били ранени деветима служители.

Според британското разузнавана е много вероятно в краткосрочен план тези удари да причинят известно прекъсване на способността на Русия да използва дронове за поразяване на цели дълбоко в украинската територия от тези места.

Има реална възможност Русия да пренасочи операциите си с дронове към по-малко уязвими бази и следователно въздействието им вероятно ще бъде временно.

Вероятно Украйна ще използва последните си успехи и ще продължи с кампанията си за борба с дроновете в ущърб на Русия, посочват от британското МО.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Изключително опасен“ ураган връхлита Карибите

Изключително опасна" буря от категория 4 - ураганът Берил,...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ питат Китай в ООН как гледа на сближаването между Русия и КНДР

Съединените щати ще се изправят срещу Русия в Съвета...

ГДБОП и ДАНС пресякоха търговия с химически вещества (СНИМКИ)

ГДБОП и ДАНС пресякоха престъпната схема за търговия с...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg