https://www.gerb.bg/bg

Кремъл: Русия е твърде голяма, за да може някой да се абстрахира от нея

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Светът е твърде голям, за да могат САЩ и Европа да изолират, която и да е страна. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков на редовен брифинг тази сутрин. Той заявява и че западните санкции спрямо Русия не означават нейната изолация. „Русия е твърде голяма, за да може някой да се абстрахира от нея.“

Въпреки това изявление Песков признава, че ситуацията в руската икономика е извънредна, изисква мерки и ежедневни консултации с президента. Не счита обаче за нужно всички мерки, които руските власти предприемат да бъдат огласявани.

Както знаете, в света има много повече страни, които имат много по-балансирано, а и по-разумно отношение към динамиката на международните отношения. Затова предпочитаме да не говорим, но сме убедени, че не бива да говорим за изолация„, каза Песков, когато журналисти го попитаха дали Кремъл се притеснява от изолацията на Русия заради налагането на санкции от западните страни, включително САЩ.

Говорителят на Путин заявява и че Кремъл се надява Западът да промени настоящата „твърде емоционална позиция“ по отношение на Русия.

Говорителят на руския президент коментира и информацията за арестуване на активи и имущество на руски бизнесмени по света и нарече действията на западните страни „посегателство върху свещеното право на собственост“, иронизирайки принципите на капитализма.

Това е квинтесенцията на икономическия бандитизъм. Това е посегателство върху свещеното право на собственост. Това не е нищо друго освен посегателство върху свещеното право на собственост, което не е оправдано по никакъв начин – нито от правна, нито от икономическа, нито от морална гледна точка„, заявява Дмитрий Песков.

Интересен момент от брифинга е изказаната молба от страна на журналисти президентът да излиза по-често пред обществото и да се изявява публично, на което Дмитрий Песков казва, че Путин не е актьор.

Владимир Путин не е актьор и не обича да го безпокоят… Със сигурност ще се опитаме да покажем повече от него. Но въпросът е, че Путин все пак не е актьор. Той работи като президент и не обича да го прекъсват, когато води важни международни преговори по телефона„, казма Песков.

Законът, който предвижда наказания за дискредитиране на руската армия, е бил спешно необходим заради безпрецедентната информационна война, която се води срещу Русия, обоснова вчерашната законодателна инициатива Песков. „Законът е приет и трябва да бъде приложен, нашият парламент гласува за него„, заяви говорител на Кремъл в отговор на въпрос как руснаците могат да изразят своето мнение, ако то не съвпада с официалното.

Говорителят на Кремъл подчерта, че човек може да изразява своята гледна точка в рамките на закона, а и може да се консултира с юристи.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ББР ще финансира болници и военни производства

Българската банка за развитие (ББР) има огромен потенциал. Тази...

Папа Франциск: Демокрацията е в лошо здраве

Демокрацията не е в добра форма, каза в неделя...

Висока избирателна активност във Франция

Избирателната активност на балотажа на парламентарните избори във Франция...

Двама мъже изпочупили чужд автомобил и нападнали полицаи в Монтанско

Двама мъже от село Долно Церовене, област Монтана, бяха...

Стойчо Кацаров осъден окончателно за конфликт на интереси

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на антикорупционната комисия...

Делян Пеевски обеща лоялност към Доган и ново начало за ДПС

Лидерът на ДПС Делян Пеевски направи емоционално изявление, в...

Премиерът оглавява делегацията ни за срещата на НАТО във Вашингтон

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще...

Денков вижда предимства, но и проблеми в идеята на ДСБ за третия мандат

Днес "Продължаваме Промяната" провеждат Национален съвет на партията. Николай...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Губернаторът на Масачузетс зове Байдън да се откаже

В открита петиция се намеква за нов кандидат

БСП и ИТН „засекретиха“ позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО

Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

МРРБ се ослушва с делото за собствеността на Руската църква

Министерството на регионалното развитие и благоустройството така и не...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg