https://www.gerb.bg/bg

Кремъл обвини Макрон, че е готов за пряко участие в украинския конфликт

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Президентът (на Франция Еманюел) Макрон демонстрира абсолютна подкрепа за режима в Киев и декларира готовността на Френската република да участва пряко във военния конфликт“, каза прессекретарят на Путин Дмитрий Песков. „Смятаме, че тези изявления са много, много провокативни, повишаващи напрежението на континента и не водят до нищо положително.“ Думите му са цитирани от Би Би Си.

В четвъртък френският президент каза, че Париж ще прехвърли изтребители Mirage-2000-5 в Украйна и ще обучава украински пилоти.

Те ще позволят на Украйна да защити своята територия и въздушно пространство„, каза Макрон в интервю за френски медии.

Според него Франция също ще участва в програмата за обучение на 4500 украински войници, но „не говорим за обучение на войници в зона на бойни действия„, така че това „няма да означава ескалация„.

Макрон и Зеленски разговарят днес в Париж.

Очаква се те да подпишат две споразумения, предоставящи на Украйна 650 милиона евро заеми и безвъзмездни средства за подкрепа на местните власти и критичната инфраструктура, особено енергетиката, която е под постоянни руски атаки.

Френският президент говори след церемонията по възпоменанието на Десанта в Нормандия на 6 юни 1944 г., на който присъства и украинският президент Володимир Зеленски.

Миналата седмица „Файненшъл таймс“ писа, че Франция се опитва да събере коалиция от европейски държави, готови да изпратят военни инструктори в Украйна.

Очаква се Макрон да представи плана си тази седмица. Той предвижда френски войници да обучават украинските военни, включително за разминиране, ремонт и поддръжка на военно оборудване.

Франция вече е провела разговори с няколко държави, включително Естония и Литва, които са изразили готовност да участват в мисиите за обучение, съобщи FT.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПЪРВО В News24sofia.eu! Мис Крокодил се обзаведе с кичозни табуретки (СНИМКИ)

Откакто е на романтично пътешествие в Маракеш с мъжа...

Виктор Орбан пристигна в Киев

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Киев във вторник...

Успешна и спокойна учебна година отчете Галин Цоков

Министерство на образованието и науката отчита успешна учебна година. Министърът...

БСП и „Левицата“ с първа стъпка към обединение

Ръководствата на БСП и "Левицата" проведоха среща днес в...

Откриха 250-килограмова бомба от ВСВ край Берлин

Откриха 250-килограмова бомба от Втората световна война близо до...

Цената на човешкия живот: Демонстрации в София показаха как да действаме при инцидент на пътя (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://youtu.be/et_DQDvNr44 Как се обезопасява мястото на пътнотранспортно произшествие, как се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg