https://www.gerb.bg/bg

КПКОНПИ иска да отнеме имущество на бившия шеф на Фонда за лечение на деца

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество за близо 2 млн. лева.

Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства на обща стойност 446 731.60 лв.

Един от исковете е срещу бившия директор на Център „Фонд за лечение на деца“ Павел Александров. Той е на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г. е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Припомняме, че срещу Павел Александров започна разследване и бяха повдигнати обвинения през 2016 година след показна акция на прокуратурата във Фонда на лечение на деца. Обвинението твърди, че Александров и трима негови колеги са участвали в престъпен сговор за незаконно присвояване и неправомерно разходване на средства от бюджета на фонда, за прехвърляне на задължения на фонда към НЗОК и за длъжностни престъпления.

Разследването на практика сложи край на съществуването на Фонда, а след като се смениха няколко други директори, окончателно дейността мина към НЗОК.

Срещу Павел Александров и колегите му дело по същество обаче все още няма, тъй като два пъти прокуратурата внася в съда обвинителния акт, но съдът го връща – през август 2017 г и през март 2018 г.

В определението на спецапелативния съд при първото връщане на делото имаше и критики включително за недовършени изречения и правописни грешки.

Близо три години от прокуратурата не са се опитвали повече да внасят делото в съда.

В Окръжния съд във Видин КПКОНПИ внася два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на 466 534.28 лв. Комисията претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил. Стефанов е обвинен от прокуратурата за това, че в периода 2011 – 2013 г., като изпълнителен директор на Сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“, е присвоил парични средства на регионалното министерство и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението той е съставял неистински официални документи, за да удостовери възникналото право на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В Окръжния съд в Кюстендил се внася иск срещу Спас Василев за общо 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че между 2016 и 2017 г. измамил 7 души с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

В Окръжния съд в Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.

В Окръжния съд в Пловдив пък се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Срив в системата блокира издаването на застраховки „Гражданска отговорност“

Срив в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата...

Колумбийските власти арестуваха престъпник, издирван от Венецуела и Чили

Колумбийската полиция арестува един от основателите на Tren de...

Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Знаково лице на ДПС Хасан Азис също излезе в...

Георги Георгиев пренася от СОС в НС уроците по местна власт

Георги Георгиев от ГЕРБ ще дава уроци на колегата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg