https://www.gerb.bg/bg

КНДР нагнетява обвиненията срещу САЩ и Южна Корея

Снимка/източник: EPA/БГНЕС

Пропагандните издания на Северна Корея в неделя продължиха да критикуват военноjf учение между Южна Корея и САЩ. Те обвиняват съюзниците за повишеното напрежение на Корейския полуостров, съобщи „Йонхап“.

Uriminjokkiri, пропаганден уебсайт, отхвърли аргумента на съюзниците, че комбинираните им учения са отбранителни по природа.

Това, че десантът на амфибия има нападателен характер, а не отбранителен, е факт, който всеки знае„, се казва в уебсайта.

Друго пропагандно издание, Меари, твърди, че отговорността за довеждането на ситуацията на полуострова до „опасна“ точка, която може да предизвика война, е на „враждебните“ сили, включително Съединените щати.

Фактът, че учението Ssangyong се провежда на ниво разширено подразделение през тази нечетна година, ясно показва до къде е достигнала неблагоразумието и необмислената смелост на подпалвачите на война„, се казва в съобщението.

Северът осъди съюзническите учения като подготовка за война, с което породи опасения, че може да използва тези учения като претекст за участие в провокативни действия.

Припомняме, че Сеул и Вашингтон започнаха първото си широкомащабно учение Ssangyong (двоен дракон) от пет години миналия понеделник, за да засилят възпирането срещу нарастващите заплахи от Северна Корея. То продължава до 3 април.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йел обяви преди дни, че „ще се погрижи КНДР да плати цената за безразсъдните си провокации„.

Тогава Пхенян обяви, че е тествал подводен ядрен дрон, в допълнение към многобройните изстрелвания на ракети през последните седмици.

Северна Корея напредва с ядрените си оръжия с всеки изминал ден и извършва ракетни провокации с безпрецедентна интензивност„, подчерта Юн.

Той посочи, че южнокорейското правителство и армия ще укрепят драстично силите си предвид ядрения и ракетния напредък и провокациите на Северна Корея и ще затвърдят допълнително сътрудничеството в областта на сигурността между Сеул и Съединените щати, както и между Сеул, САЩ и Япония.

Отделно правителството на Република Корея призова КНДР да погаси дълга си от 2007 г. на стойност 80 млн. долара за доставки за леката промишленост.

През 2022 г. КНДР проведе рекорден брой ракетни изпитания, а през настоящата година продължава провокациите си с изстрелването на близо 20 ракети при десет отделни теста.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% (ОБНОВЕНА)

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024...

Летни бури засегнаха Западните Балкани

Фронтът се насочва към България

Руски съд осъди американец, роден в Русия, но осиновен в САЩ, за наркотрафик

Руски съд осъди в четвъртък американския гражданин Робърт Романов...

Тийнейджърка получи гърч след пушене на вейп в Пазарджик

15-годишно момиче е било прието в тежко състояние в...

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg