https://www.gerb.bg/bg

Китай готов да съдейства в разследването на аварията на Balticconnector

Снимка: архив EPA

Китай е готов да предостави необходимата информация в съответствие с международното право по отношение на разследване на повреда на газопровод в Балтийско море, съобщи външното министерство в сряда на редовен брифинг за пресата.

Смята се, че щетите по-рано този месец са причинени от кораб, влачил голяма котва по морското дъно, но е твърде рано да се каже дали това е инцидент или умишлен акт, каза финландската полиция във вторник.

Финландската полиция съобщи във вторник, че е извадила голяма котва от морското дъно близо до мястото, където бяха повредени газопровод и комуникационни кабели по-рано този месец, и разследва дали тя принадлежи на китайския контейнеровоз NewNew Polar Bear, предава Ройтерс.

Полицията по-рано каза, че повредата на подводния газопровод Balticconnector и два телекомуникационни кабела в Балтийско море е причинена от външна механична сила и разследва дали това е умишлен саботаж или е причинено от инцидент.

Финландското национално бюро за разследване (NBI) в петък каза, че са съсредоточили своето разследване върху китайския контейнеровоз NewNew Polar Bear, който е пътувал над тръбопровода и кабелите по време на повредата.

Във вторник NBI заяви, че е установило, че на NewNew Polar Bear всъщност липсва една от предните котви и заяви, че неуспешно са се опитали да се свържат с кораба, за да попитат дали това е същата котва, извадена във Финския залив.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът остави в ареста хакера „Емил Кюлев“

Съдът в неделя остави за постоянно в ареста хакера Теодор...

Хусите са атакували 4 кораба около Йемен

Хусите от Йемен обявиха в понеделник, че са извършили...

Пхенян изстреля нова тактическа ракета

Напрежение на Корейския полуостров

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Убиха Паруш Парушев в София пред погледа на свидетели

Сигналът за престрелка в "Модерно предградие" пред заложна къща е получен в 14:59 часа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg